WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Mήπως όλα αυτά τα χρόνια περπατάς λάθος; Δύο φυσικοθεραπευτές δείχνουν το σωστό τρόπο


JTeam

14 Μαρτίου 2022

Mήπως όλα αυτά τα χρόνια περπατάς λάθος; Δύο φυσικοθεραπευτές δείχνουν το σωστό τρόπο
Υπάρχουν πραγματικά οφέλη που προσφέρει το σωστό περπάτημα

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί κατά πόσο περπατάτε σωστά. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που κάνετε απλώς διαισθητικά. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν θα μπορούσατε να το κάνετε καλύτερα, όπως αποκαλύπτουν σε ένα νέο βίντεο ο Bob και ο Brad, οι αυτοαποκαλούμενοι «οι πιο διάσημοι φυσιοθεραπευτές στο διαδίκτυο».

Υπάρχουν πραγματικά οφέλη που προσφέρει το σωστό περπάτημα. Σκεφτείτε: λιγότεροι πόνοι στα ισχία στα γόνατα, στον αυχένα, στην πλάτη και στα πόδια—πραγματικά, από πάνω ως κάτω στη σπονδυλική στήλη. Μερικοί άνθρωποι έχουν ακόμη και πονοκεφάλους λόγω κακής στάσης του σώματος κατά το περπάτημα.

Ο πρώτος κανόνας (όπως και στο τρέξιμο) είναι η μείωση των κραδασμών. Αν για παράδειγμα πατάτε πρώτα με τις φτέρνες, αυτό προκαλεί σοκ στο υπόλοιπο πόδι σας, ενώ αν πατάτε στο μπροστινό μέρος ή στο μέσο του ποδιού προσφέρει μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

Εάν περπατάτε με τις φτέρνες ένας τρόπος για να κάνετε καλύτερο βήμα είναι να συντομεύσετε το βήμα σας. Το να γέρνετε ελαφρώς προς τα εμπρός θα σας βοηθήσει επίσης να προσγειωθείτε στο μπροστινό μέρος ή στο μέσο του ποδιού σας. Θα πρέπει να νιώσετε τους γλουτούς σας να συσφίγγουν.

Σημασία έχει και η στάση του σώματος. Δεν θέλετε το κεφάλι σας να γέρνει πολύ μπροστά. Τα αυτιά σας πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τους ώμους σας. Δοκιμάστε να σφίξετε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας και να την τεντώσετε.Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση της κακής στάσης.

Τέλος, αν έχετε πόνο στην πλάτη ενώ περπατάτε, δοκιμάστε να περπατάτε πιο γρήγορα. Το βαρος κατανέμεται διαφορετικά κι έτσι η σπονδυλική στήλη καταπονείται λιγότερο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.