WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 πράγματα που δεν μετράει η ζυγαριά


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Μαρτίου 2022

5 πράγματα που δεν μετράει η ζυγαριά
Η ζυγαριά δείχνει το βάρος μας, το οποίο ορίζεται από τη δύναμη της βαρύτητας, που ασκεί ο πλανήτης Γη. Αυτό είναι όλο.

Ωστόσο, συχνά αφήνουμε τη ζυγαριά να έχει μεγαλύτερη ισχύ από αυτή που πραγματικά έχει. Μάλιστα πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι όλα πηγαίνουν τέλεια, μέχρι τη στιγμή που ανεβαίνουν στη ζυγαριά. Έπειτα χιλιάδες αρνητικά συναισθήματα καταλαμβάνουν τις σκέψεις τους.

Γι αυτό λοιπόν σήμερα θέλω να σας υπενθυμίσω πέντε πράγματα που η ζυγαριά δεν μετράει και δεν πρόκειται ποτέ να μετρήσει.

Υγεία

Το σωματικό βάρος είναι καθοριστικός παράγοντας για την υγεία, αλλά δεν είναι ο μόνος. Αντίθετα, οι συνήθειες του τρόπου ζωής μας είναι αυτές που επηρεάζουν την υγεία μας. Για παράδειγμα η ζυγαριά δεν είναι χρήσιμη για τη μέτρηση της ποιότητας του ύπνου, του επιπέδου άγχους, της άσκησης σωματικών δραστηριοτήτων ή ακόμα και του καπνίσματος.

Ευφυΐα

Το σύνολο των νοητικών λειτουργιών που κινητοποιούνται για την ανάλυση, τη σύνθεση, την κατανόηση, την εννοιολόγηση, τη γνώση και την εκτέλεση των ενεργειών στους ανθρώπους είναι αδύνατο να μετρηθεί με μια ζυγαριά. Η νοημοσύνη δεν συσχετίζεται με το σωματικό βάρος.

Ομορφιά

Η έννοια της ομορφιάς είναι ποικιλόμορφη. Μια ζυγαριά δεν μετράει την αυθεντικότητα, το πάθος και τη ζωντάνια.

Καλοσύνη

Το αίσθημα της καλοσύνης είναι ένα από τα συστατικά της αυτοσυμπόνιας. Παρά τις δυσκολίες ή τα θλιβερά επεισόδια της ζωής, θέλουμε να είμαστε καλοί άνθρωποι. Το να μην είμαστε πολύ επικριτικοί με τον εαυτό μας, μας κάνει πιο πρόθυμους να κάνουμε ό,τι είναι καλό για εμάς και την υγεία μας. Η ζυγαριά δεν μετράει την καλοσύνη.

Περιέργεια

Με γοητεύουν οι περίεργοι άνθρωποι αλλά με την καλή έννοια, αυτοί που έχουν όρεξη για γνώσεις, κάνουν ερωτήσεις και που διαβάζουν για να μαθαίνουν. Η περιέργεια κάνει την εμφάνισή της από τους πρώτους μήνες της ζωής μας. Η ζυγαριά είναι απολύτως ανίκανη να μετρήσει τα φωτισμένα μάτια ενός περίεργου ατόμου.

Είναι σημαντικό να αποδώσετε τη σωστή δύναμη στη ζυγαριά. Τα αριθμητικά δεδομένα δεν υποδεικνύουν την αξία σας και δεν θα το κάνουν ποτέ.

Η ζυγαριά δεν μετράει και ποτέ δεν θα μετρήσει την υγεία, την ευφυΐα, την ομορφιά, την καλοσύνη και την περιέργεια. Η ζυγαριά δείχνει μόνο τη δύναμη της βαρύτητας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.