WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το νέο κύμα πανδημίας έρχεται - Πώς να προετοιμαστείτε, σύμφωνα με τους ειδικούς


JTeam

6 Απριλίου 2022

Το νέο κύμα πανδημίας έρχεται - Πώς να προετοιμαστείτε, σύμφωνα με τους ειδικούς
Yoav Aziz on Unsplash
Παρακάτω, θα δείτε πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για το νέο κύμα που, αναπόφευκτα, θα αγγίξει και τη χώρα μας

Σε κάποια μέρη του κόσμου, το νέο κύμα της πανδημίας έχει ήδη φτάσει – σύμφωνα με τους New York Times, οι ΗΠΑ ήδη το αντιμετωπίζουν. Δε θα αργήσει να έρθει και στη χώρα μας, λοιπόν.

Η υπομετάλλαξη της Όμικρον, ΒΑ.2, είναι εξαιρετικά μεταδοτική και κανείς δε γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που θα προκαλέσει. Οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει τις μελέτες τους, εξετάζοντας κυρίως τα λύματα, τα οποία θεωρούνται μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές – σίγουρα πιο αξιόπιστη από εμάς, τους ανθρώπους, καθώς ενδέχεται να περάσουμε Covid χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Μιλώντας στους NY Times, o Bronwyn MacInnis, επικεφαλής του τμήματος επίβλεψης παθογόνων γονιδιωμάτων στο Broad Institute του Cambridge, εξήγησε πως, κατά την άποψή του, «δεν αντιμετωπίζουμε κανένα τρελό σενάριο lockdown με την ΒΑ.2. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δε θα έχουμε νέο κύμα αυτού του ιού στο μέλλον».

Το κλειδί στην αντιμετώπισης αυτής της μετάλλαξης, είναι ίδιο μ’ εκείνο όλων όσων προηγήθηκαν: Ο εμβολιασμός. «Ξέρουμε πώς να χειριστούμε την ΒΑ.2», είπε ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της California, Robert Wachter. «Αλλά το μόνο πρόβλημα είναι πως σε πολλά μέρη των ΗΠΑ, ο κόσμος δε θα μπει στη διαδικασία να προσέξει όπως άλλοτε. Είναι ευσεβής πόθος το να πιστέψουμε πως η κατάσταση θα παραμείνει όσο καλή είναι τώρα».

Παρακάτω, θα δούμε τι πρέπει να προσέξουμε και πώς να προετοιμαστούμε για τη νέα υπομετάλλαξη. Το κάναμε πολλές φορές, μπορούμε να το καταφέρουμε μία ακόμη.

  • Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας, όπως ανακοινώνονται στην περιοχή μας.
  • Προμηθευόμαστε μάσκες καλής ποιότητας.
  • Κάνουμε την τελευταία δόση εμβολίου.
  • Έχουμε ένα οξύμετρο στο σπίτι, για παν ενδεχόμενο.
  • Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα αντιβιοτικά.
  • Δεν κανονίζουμε ταξίδια ή, αν κανονίσουμε, έχουμε ένα Plan B στο μυαλό μας, σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα χωρών.
  • Πάντα διατηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.