WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μερικές σκέψεις για το bikini body που θέλουμε να αποκτήσουμε κάθε καλοκαίρι


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Μαΐου 2022

Μερικές σκέψεις για το bikini body που θέλουμε να αποκτήσουμε κάθε καλοκαίρι
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, πράγμα που σημαίνει ότι οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο αγχώνονται για το πώς θα εμφανιστούν με το μαγιό μπροστά σε φίλους και οικογένεια. Ένα τόσο μικρό πράγμα, ένα μαγιό, δημιουργεί ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Με το που σκεφτόμαστε το καλοκαίρι παρηγοριόμαστε σε ένα πιάτο νάτσος. Έπειτα, πανικόβλητες, σπεύδουμε στο διαδίκτυο/βιβλιοπωλείο/περιοδικά, ελπίζοντας να βρούμε έναν τρόπο να χάσουμε 5, 10 ή 25 κιλά, ώστε να είμαστε «έτοιμες για μπικίνι». Τι με στενοχωρεί περισσότερο σε αυτό;

Είστε, είμαστε, ήδη «έτοιμες για μπικίνι». Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε το μπικίνι. Ίσως ξυρίσετε τα πόδια σας. Αν θέλετε.

Όταν σκέφτομαι όλες τις δημιουργικές, γενναίες, ταλαντούχες, επιτυχημένες, έξυπνες γυναίκες που γνωρίζω, δεν μπορώ να πιστέψω ότι το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας ξανά και ξανά. Ότι κατά κάποιο τρόπο, μετά από όλα όσα καταφέρνουμε, δεν είμαστε ακόμα επαρκείς αν δεν μοιάζουμε με κάποια εξιδανικευμένη εκδοχή του εαυτού μας. Ότι θα είμαστε πάντα, κατά κάποιο τρόπο, «καλύτερες» αν ήμασταν μόλις 5 κιλά πιο αδύνατες. Αυτή η σκέψη μας καταπιέζει… μας εμποδίζει να απολαύσουμε μερικές μαργαρίτες, και όχι μόνο, δίπλα στη θάλασσα.

Αυτού του είδους η αγχώδης αυτοκριτική μειώνει την ικανότητά μας να είμαστε πραγματικά υγιείς. Το στρες και το άγχος μεταβάλλουν τις πεπτικές σας διεργασίες και μπορούν να επιδεινώσουν διαταραχές όπως η παλινδρόμηση, το IBS και την υγιή βακτηριακή ισορροπία. Αυτές οι αρνητικές σκέψεις μας εμποδίζουν να είμαστε πραγματικά παρούσες και χαρούμενες και να απολαμβάνουμε τη ζωή μας – κάτι που είναι κρίσιμο για την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά ο μόνος τρόπος για να φτάσετε πραγματικά σε ένα υγιές βάρος και ένα υγιές σώμα είναι να ξεκινήσετε από την αποδοχή του εαυτού σας. Όσο περισσότερο παλεύετε με το σώμα σας, τόσο περισσότερο θα σας αντεπιτίθεται. Όσο περισσότερο αγαπάτε το σώμα σας, τόσο περισσότερο θα θέλετε να του παρέχετε θρεπτικές, υγιεινές τροφές.

Όσο περισσότερο αγαπάτε το σώμα σας, τόσο περισσότερο το σώμα σας θα σας αγαπήσει. Το να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι μια πράξη αγάπης. Η αμφιβολία για τον εαυτό σας οδηγεί σε μεταμεσονύκτια ταξίδια στο ντουλάπι για να τελειώσετε τα σοκολατάκια.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν (και όλα τα υπόλοιπα), φορέστε το μπικίνι σας με περηφάνια. Αγαπήστε το σώμα στο οποίο βρίσκεστε, γιατί αυτό σας έχει φέρει μέχρι εδώ. Θρέψτε το σώμα σας με φρέσκα, υγιεινά τρόφιμα και βάλτε μια χάρτινη ομπρελίτσα στο ποτό σας.

Πέντε από τους αγαπημένους μου τρόπους για να τιμήσετε το σώμα σας

  • Βάψτε τα νύχια σας. Διαλέξτε ένα φανταχτερό χρώμα και περιποιηθείτε τον εαυτό σας με λίγη καλή μουσική, ένα ποτήρι κρασί και ένα mani-pedi.

  • Πιείτε νερό. Τίποτα δεν θα σας κάνει να νιώσετε ζωντανές όσο ένα ενυδατωμένο σώμα.

  • Περπατήστε στη φύση. Χωρίς ακουστικά. Αναπνεύστε, ακούστε, κινηθείτε και συνειδητοποιήστε πόσο εκπληκτικό είναι που ζείτε αυτή τη ζωή.
  • Γυμναστείτε. Και όχι δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο εάν δεν σας αρέσει, βρείτε ένα σπορ που σας δίνει χαρά και ξεκινήστε το. Αν από την άλλη μεριά είστε σπιτόγατοι, ψάξτε την αγαπημένη σας προπόνηση στο διαδίκτυο και, απλά, ξεκινήστε.

  • Τρώτε φρούτα και λαχανικά. Αυτά είναι φαγητά κατάλληλα για τους θεούς (και τις θεές) – έχετε δει ποτέ φωτογραφία με προσφορές φαγητού σε ναό; Αν οι θεοί το Ολύμπου έτρωγαν φρούτα… το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.