WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μας δείχνει ασκήσεις για να πάρει το μωρό τη «σωστή» θέση


Ιωάννα Κολιακουδάκη

10 Ιουνίου 2022

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μας δείχνει ασκήσεις για να πάρει το μωρό τη «σωστή» θέση
Έχουν ήδη περάσει 9 μήνες και η καρδιά σας χτυπάει σαν τρελή γιατί πλησιάζει η ώρα που θα κρατήσετε στα χέρια σας το μωράκι σας.

Ο τελευταίος μήνας της εγκυμοσύνης είναι για τη μέλλουσα μαμά ένας μήνας γεμάτος έντονα συναισθήματα. Τη μια ονειρεύεστε την ημέρα του τοκετού την άλλη μέρα φοβάστε. Τη μια μέρα νιώθετε γεμάτη ενέργεια και χαρά και την άλλη μέρα είστε κουρασμένες. Σε κάθε περίπτωση όσο περνάει ο καιρός ανυπομονείτε να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη.

Τι γίνεται όμως εάν το μωρό σας δεν έχει την ίδια ανυπομονησία με εσάς και δεν παίρνει τη «σωστή» θέση;

Τα μωρά είναι προγραμματισμένα από τη φύση τους να κάνουν όλες τις κινήσεις που θα τα βοηθήσουν να έρθουν στον κόσμο όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Τους πρώτους μήνες, βρίσκονται συνήθως με τα πόδια προς τα κάτω και το κεφάλι τους προς τα επάνω. Όσο όμως περνάει ο καιρός δυσκολεύονται να κινηθούν γιατί μεγαλώνουν και έτσι αλλάζουν θέση, και γυρίζουν με το κεφάλι προς τα κάτω. Τα περισσότερα μωρά έχουν πάρει αυτή τη θέση περίπου στην 32η εβδομάδα της κύησης.

Ορισμένα όμως καθυστερούν και μπορεί να πάρουν θέση λίγο πριν τον τοκετό ή τελικά να μην γυρίσουν. Οι μαμάδες αυτές που τα μωρά τους δεν έχουν πάρει θέση, θα πρέπει να γεννήσουν με καισαρική τομή.

Παρόλα αυτά εάν θέλετε να βοηθήσετε το μωρό σας να πάρει τη θέση του, μπορείτε να κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι οι παρακάτω ασκήσεις δεν είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Επίσης, δεν προϋποθέτουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.