Οι Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς 2020-2025 συνιστούν στους περισσότερους Αμερικανούς να καταναλώνουν τρεις μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα. Αν και αυτή είναι μια χρήσιμη οδηγία, δεν χρειάζεται αγχώνεστε για τον αριθμό, εφόσον καταναλώνετε γαλακτοκομικά με τρόπο που να έχει νόημα για εσάς.
Ωστόσο, εάν τυχαίνει να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορεί να αναρωτιέστε τι ακριβώς μπορείτε να αντικαταστήσετε στη θέση των γαλακτοκομικών στην καθημερινή σας διατροφή. Μάλιστα πολλοί πιστεύουν ότι εάν έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, δεν πρέπει να τρώνε γαλακτοκομικά. Τα καλά νέα είναι ότι η δυσανεξία στη λακτόζη δεν σημαίνει ότι πρέπει να κόψετε εντελώς τα γαλακτοκομικά.
Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη και επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Όσοι εμφανίζουν τη συγκεκριμένη δυσανεξία μπορεί να έχουν συμπτώματα όπως αέρια, φούσκωμα και διάρροια. Ωστόσο, αυτές οι αρνητικές αντιδράσεις δεν πρέπει να συγχέονται με μια αλλεργία στα γαλακτοκομικά - κάτι που μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητικό για τη ζωή.
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομα: Το πεπτικό σύστημα έχει πρόβλημα να διασπάσει τη λακτόζη, ένα είδος ζάχαρης που βρίσκεται στο γάλα. Οι περισσότεροι άνθρωποι με δυσανεξία μπορούν να ανεχθούν μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών κάθε φορά.
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open , περίπου 4,7 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες είναι αλλεργικοί στο γάλα και 2 εκατομμύρια είναι αλλεργικοί στα αυγά - αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν κνίδωση, εμετό, αιματηρά κόπρανα και πολλά άλλα.
Η σύσταση λοιπόν σε όποιον έχει δυσανεξία στη λακτόζη είναι να αναζητήσει γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν χαμηλότερα επίπεδα λακτόζης, όπως το γιαούρτι και το τυρί τσένταρ.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.