WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 παράξενα συμπτώματα του οργανισμού που δεν πρέπει να αγνοήσεις


JTeam

22 Αυγούστου 2022

3 παράξενα συμπτώματα του οργανισμού που δεν πρέπει να αγνοήσεις
pexels
Αν έχεις νιώσει πρόσφατα κάποιο από τα παρακάτω, τότε καλό είναι να τα εξετάσεις προσεκτικότερα

Μήπως υπάρχουν φορές που νιώθεις πως ο οργανισμός σου θέλει κάτι να σου πει αλλά εσύ τον αγνοείς επιδεικτικά; Τα συμπτώματα που εκδηλώνει, μπορεί να είναι πολύ πιο ύποπτα απ' ό,τι νομίζεις και τα τρία παρακάτω δεν πρέπει σίγουρα να παραμείνουν απαρατήρητα.

Η σωματική και ψυχική μας υγεία επηρεάζονται εξίσου σε μεγάλο βαθμό και οι ειδικοί επιμένουν πως τα τρία παρακάτω σημάδια είναι τα πιο επικίνδυνα ακριβώς επειδή είναι έμμεσα και δεν έχουν συνηθισμένη μορφή.

1. Αλλαγές στο μέγεθος, την υφή ή τη μυρωδιά

Οι αλλαγές στην υφή ή το μέγεθος κάποιου σημείου επάνω μας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή αφού υποδηλώνουν κάτι συνήθως αρκετά σοβαρό. Μπορείς να καταλάβεις πολλά από ανεξήγητα εξανθήματα στο δέρμα σου, ακόμη και από την αλλαγή χρώματος ή μυρωδιάς στα ούρα σου, από το αν έχουν αλλάξει χρώμα τα νύχια σου ή αν πέφτουν πιο συχνά τα μαλλιά σου. Όλα αυτά μπορεί να είναι προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό σου.

2. Μούδιασμα

Αν νιώθεις μουδιασμένος σε διάφορα σημεία του σώματος σου ή σε όλο σου το σώμα, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς τον γιατρό σου. Το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα είναι ανώμαλες αισθήσεις που συμβαίνουν πιο συχνά στα δάχτυλα των χεριών ή στα πόδια και εμφανίζονται προειδοποιητικά. Η αντιμετώπιση της υποκείμενης πάθησης μπορεί να αναστρέψει τα συμπτώματα ή να προλάβει την επιδείνωσή τους γι' αυτό καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου για να του περιγράψεις τι ακριβώς νιώθεις.

Μπορεί το μούδιασμα που νιώθεις, να έχει προκύψει από την παραμονή στην ίδια θέση για παρατεταμένη περίοδο αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να το κοιτάξεις προσεκτικότερα.

3. Διάφοροι πόνοι χωρίς κάποιον τραυματισμό

Αν πονάς σε διάφορα σημεία του σώματος χωρίς να τα έχεις τραυματίσει, τότε καλό είναι να απευθυνθείς στον γιατρό σου. Αν πονάς συχνά στις αρθρώσεις σου ή δυσκολεύεσαι να κάνεις κάποιες δραστηριότητες εξαιτίας του πόνου, τότε μπορεί να μην είναι όσο αθώο φαίνεται.

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να μην είναι τόσο εμφανή όσο ο πυρετός ή η καταρροή αλλά μπορεί να είναι πολύ πιο απειλητικά για την υγεία γι' αυτό θέλουν προσοχή και σίγουρα πρόληψη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.