WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά το πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους;


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Ιανουαρίου 2023

Τελικά το πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους;
pexels
Το πράσινο τσάι είναι το πλέον πιο υγιεινό και διαδεδομένο ρόφημα.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το τσάι έχει πράσινο χρώμα και έχει μια καταπραϋντική, γήινη γεύση. Επιπλέον, το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, οι οποίες προσφέρουν πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία.

Πολλοί καταφεύγουνε στο πράσινο τσάι με την ελπίδα να χάσουν βάρος. Αλλά το πράσινο τσάι βοηθά πραγματικά στην απώλεια βάρους; Λειτουργεί για όλους; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το πράσινο τσάι και την απώλεια βάρους.

Πολλά είδη τσαγιού προέρχονται από το φυτό Camellia sinensis. Τα τρία πιο κοινά είναι το πράσινο, το μαύρο και το oolong τσάι. Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται με φύλλα που έχουν βράσει στον ατμό και είναι αποξηραμένα. Αυτή η ελάχιστη επεξεργασία διατηρεί περισσότερα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Το πράσινο τσάι δεν υφίσταται τη διαδικασία ζύμωσης που υφίσταται το μαύρο τσάι.

Επίσης το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να ενισχύσουν τη μνήμη και να αποτρέψουν ασθένειες του τρόπου ζωής, όπως ο διαβήτης τύπου 2 . Κατά συνέπεια είναι ένα εξαιρετικό τσάι για να πίνετε σε καθημερινή βάση.

Jenny.Gr
unsplash

Πράσινο τσάι και απώλεια βάρους

Το πράσινο τσάι φημίζεται για την απώλεια βάρους αφού ενισχύει τον μεταβολισμό. Ο μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια ή ο αριθμός των θερμίδων που καίει το σώμα σας. Επομένως, όσο πιο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός, τόσο πιο γρήγορα καίτε λίπος.

Επιπλέον, το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και ένα φλαβονοειδές που ονομάζεται κατεχίνες. Μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη και οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι μπορούν να ενισχύσουν το μεταβολισμό και να ενθαρρύνουν την απώλεια λίπους, με αποτέλεσμα τη μέτρια απώλεια βάρους.

Αναλυτικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το EGCG, το κύριο αντιοξειδωτικό του πράσινου τσαγιού, διατηρεί τις ορμόνες που καίνε το λίπος, όπως τα επίπεδα νορεπινεφρίνης, επιτρέποντας στο σώμα σας να διασπαστεί και να απελευθερώσει περισσότερο λίπος στην κυκλοφορία του αίματός σας για ενέργεια.

Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να σημειώσω πως το πράσινο τσάι μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη διαχείριση βάρους, όμως είναι μικρός. Έτσι λοιπόν το πράσινο τσάι είναι ένα υγιεινό ρόφημα που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά δεν είναι μια θαυματουργή λύση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.