WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μας δείχνει ασκήσεις για όλο το σώμα - Θες μόνο μία καρέκλα


Ιωάννα Κολιακουδάκη

23 Φεβρουαρίου 2023

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μας δείχνει ασκήσεις για όλο το σώμα - Θες μόνο μία καρέκλα
pexels
Πώς θα γυμνάσουμε όλο το σώμα με μία μόνο καρέκλα.

Όλοι το έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν - η τακτική άσκηση προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Αλλά αν είστε όπως οι περισσότεροι πλέον εργαζόμενοι, τότε είστε πολύ απασχολημένοι, έχετε μια καθιστική δουλειά και δεν έχετε αλλάξει ακόμα τις συνήθειες άσκησής σας. Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε σιγά σιγά και να βρείτε τρόπους να εντάξετε περισσότερη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας. Για να έχετε το μέγιστο όφελος, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τη συνιστώμενη ποσότητα άσκησης για την ηλικία σας. Και τότετο αποτέλεσμα θα αισθανθείτε καλύτερα, θα βοηθήσετε στην πρόληψη ή στον έλεγχο πολλών ασθενειών και πιθανότατα θα ζήσετε περισσότερο.

Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης;

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Η άσκηση δυναμώνει την καρδιά και βελτιώνει την κυκλοφορία σας. Η αυξημένη ροή αίματος αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στο σώμα σας και αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων όπως η υψηλή χοληστερόλη , η στεφανιαία νόσος και η καρδιακή προσβολή. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Βοηθάει το σώμα σας να διαχειριστεί τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα

Η άσκηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει την ινσουλίνη να λειτουργήσει καλύτερα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη τύπου 2. Και αν έχετε ήδη μία από αυτές τις ασθένειες, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε.

Βοηθάει να κόψετε το κάπνισμα

Η άσκηση μπορεί να διευκολύνει τη διακοπή του καπνίσματος μειώνοντας τα συμπτώματα στέρησης.

Βελτιώνει την ψυχική σας υγεία και τη διάθεσή σας

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας απελευθερώνει χημικές ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να σας κάνουν να νιώσετε πιο χαλαροί. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και να μειώσετε τον κίνδυνο κατάθλιψης .

Δυναμώνει τα οστά και τους μυς

Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά και τους εφήβους να χτίσουν γερά οστά. Αργότερα στη ζωή, μπορεί επίσης να επιβραδύνει την απώλεια της οστικής πυκνότητας που έρχεται με την ηλικία. Οι δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε ή να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα και δύναμη.

Μειώνει τον κίνδυνο πτώσεων

Για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, η έρευνα δείχνει ότι οι ασκήσεις ισορροπίας και μυϊκής ενδυνάμωσης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου πτώσης και καταγμάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω έχετε πλέον πολλούς λόγους να ασκηθείτε. Γι αυτό και παρακάτω σας έχουμε έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο να γυμναστείτε από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε το παρακάτω video.

Ευχαριστούμε την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.