WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάθε πότε πρέπει να πηγαίνεις τουαλέτα; Όχι απαραίτητα κάθε μέρα


JTeam

13 Ιουλίου 2023

Κάθε πότε πρέπει να πηγαίνεις τουαλέτα; Όχι απαραίτητα κάθε μέρα
Unsplash
Καταρρίπτουμε τον μεγαλύτερο μύθο γύρω από το "number two"

Όλοι πηγαίνουμε τουαλέτα, άνθρωποι είμαστε, ας το βγάλουμε από τη μέση τώρα που είναι αρχή, για να προχωρήσουμε. Είναι μία φυσιολογική λειτουργία του σώματός μας και, όπως φαίνεται, το ότι πρέπει να γίνεται καθημερινά, είναι μεγάλος μύθος.

Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατο να καθορίσουμε με ακρίβεια το τι συμβαίνει στο έντερό μας. Η ιδέα ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα κάθε μέρα και ότι έτσι είμαστε πιο υγιείς, προέρχεται από τη βικτωριανή εποχή και δεν είναι ακριβώς σωστή.

Όπως ανέφερε στο CNN ο γαστρεντερολόγος και ηπατολόγος Μάικλ Καμιλιέρι, «οι περισσότεροι άνθρωποι θα πάνε τουαλέτα από τρεις φορές την ημέρα, ως τρεις φορές την εβδομάδα. Οποιαδήποτε συχνότητα βρίσκεται σ’ αυτό το διάστημα, θεωρείται φυσιολογική».

Η συχνότητα χρήσης της τουαλέτας δεν θα έπρεπε να λειτουργεί σαν μονάδα μέτρησης της υγείας μας. Είναι πολλές οι παράμετροι που την επηρεάζουν, άλλωστε – από τις διατροφικές μας συνήθειες, μέχρι την ενυδάτωση, το στρες, την ηλικία μας, τη φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως ακολουθούμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.