WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι φταίει και αρρωσταίνεις συνέχεια


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Νοεμβρίου 2023

Τι φταίει και αρρωσταίνεις συνέχεια
pexels
Το να αρρωσταίνετε συχνά δεν είναι μόνο μια ταλαιπωρία, τόσο ψυχική όσο και σωματική, αλλά και ένα προειδοποιητικό σημάδι ο,τι κάτι πρέπει να αλλάξετε από την καθημερινότητά σας.

Ακυρώσατε τα σχέδιά σας επειδή αρρωστήσατε ξανά; Βρίσκεστε περιτριγυρισμένοι με χαρτομάντιλα και φάρμακα τις περισσότερες μέρες του μήνα; Αν αναρωτιέστε γιατί αρρωσταίνετε τόσο συχνά, τότε παρακάτω θα αναφέρουμε μερικούς λόγους.

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αρρωσταίνεις συχνά

Μπορεί να ακολουθείτε μια μη ισορροπημένη διατροφή

Ακριβώς όπως ένα όχημα χρειάζεται καύσιμο για να λειτουργήσει, έτσι και το σώμα σας χρειάζεται τα καύσιμα του για να λειτουργήσει. Άρα, όταν δεν του παρέχετε μια ισορροπημένη διατροφή, δεν θα λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Το να αρρωσταίνετε συχνά μπορεί να είναι μια κραυγή για βοήθεια. Επικεντρωθείτε λοιπόν στην ισορροπημένη διατροφή, η οποία αποτελείται από τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες.

Μπορεί να μην λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D

Βγαίνετε στον ήλιο; Εάν όχι, έχετε την απάντησή σας. Μπορεί να έχετε έλλειψη σε βιταμίνη D. Για να ξέρετε, η βιταμίνη D βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τα βακτήρια και τους ιούς, καθώς χτίζει ανοσία. Είναι επίσης ένα από τα θρεπτικά συστατικά που δεν παράγεται από τον οργανισμό. Αποκτάται από το ηλιακό φως και τα τρόφιμα.

Το γεγονός ότι αρρωσταίνετε ξανά και ξανά θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη βιταμίνη D. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μένετε περισσότερο στον ήλιο ή να κάνετε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D. Τα λιπαρά ψάρια και το ιχθυέλαιο είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης D. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να βρεθεί στον κρόκο του αυγού σε μικρότερες ποσότητες. Οι χορτοφαγικές πηγές περιλαμβάνουν τυρί, προϊόντα σόγιας και γάλα.

Δεν ασκείστε αρκετά

Το σώμα σας πρέπει να είναι δυνατό για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Και η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας. Δεν υπάρχει οριστική μελέτη που να υποδεικνύει τον λόγο για αυτό, αλλά αρκετές έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των βακτηρίων από τους πνεύμονες και τους αεραγωγούς. Κατά συνέπεια, μπορεί να γίνετε λιγότερο ευαίσθητοι στο κρυολόγημα και τη γρίπη. Επιπλέον, η άσκηση επηρεάζει τα αντισώματα και τα λευκά αιμοσφαίριαμ τα κύτταρα του σώματός σας που καταπολεμούν τις ασθένειες.

Jenny.Gr
pexels

Μπορεί να είστε αφυδατωμένοι

Δεν χρειάζεται να σας το πούμε αυτό, αλλά το νερό είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της ζωής. Και κάνει πολλά περισσότερα από το να σας ξεδιψάσει. Έτσι, εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, δεν μπορείτε να περιμένετε το σώμα σας να είναι αρκετά υγιές για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Μερικά από τα πιο κοινά σημάδια αφυδάτωσης περιλαμβάνουν πόνο στο σώμα, κόπωση, πονοκέφαλο, δυσκοιλιότητα, βυθισμένα μάτια και σύγχυση. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει φάρμακο ή κάποια συγκεκριμένη δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσετε. Απλώς συνεχίστε να πίνετε νερό και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει.

Μπορεί να έχετε αυτοάνοσα νοσήματα

Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι εκείνες οι ασθένειες που προκαλούνται όταν το σώμα σας αρχίζει να επιτίθεται στα δικά του υγιή κύτταρα, θεωρώντας τα ως απειλή. Μπορούν επίσης να συμβούν όταν το σώμα σας δεν παράγει αρκετά αντισώματα για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις, επομένως συνεχίζετε να αρρωσταίνετε κάθε τόσο. Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να κάνετε εξετάσεις για αυτοάνοσα νοσήματα εάν νομίζετε ότι πάσχετε από ένα.

Έχετε σιδηροπενική αναιμία

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Η έλλειψη σιδήρου, που ονομάζεται επίσης αναιμία, είναι μια κατάσταση όπου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ο σίδηρος βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία αποθηκεύουν και μεταφέρουν οξυγόνο στο αίμα. Εάν έχετε έλλειψη αιμοσφαιρίων, τα όργανά σας δεν θα λάβουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου, καθιστώντας σας πιο επιρρεπείς σε ασθένειες.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι ένας ή πολλοί από αυτούς τους λόγους σας αρρωσταίνουν; Εάν δεν είστε σίγουροι, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για ακριβή διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία. Θυμηθείτε, το πώς αντιδράτε σε θέματα υγείας έχει σημασία για τη μελλοντική σας ευημερία. Μια πιο υγιής και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπορεί να είναι δική σας εάν αποφασίσετε να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία σας υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.