WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Γυναικεία Υγεία στο κέντρο των προτεραιοτήτων!


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2023

Η Γυναικεία Υγεία στο κέντρο των προτεραιοτήτων!
Η WHF οραματίζεται μια σύγχρονη γυναίκα που θα γνωρίζει και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της επιστήμης.

Η 𝗪𝗼𝗺𝗲𝗻’𝘀 𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵 𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 (𝗪𝗛𝗙) είναι η 1η Επιστημονική εταιρεία Γυναικών Γυναικολόγων Ελλάδας με κοινωνικό χαρακτήρα, για την Γυναικεία Υγεία και την ίδια τη Γυναίκα ασθενή. Απευθύνεται στο ίδιο το γυναικείο κοινό για να το ενδυναμώσει σε θέματα γυναικείας υγείας, θωρακίζοντάς το απέναντι στις προκλήσεις των σύγχρονων ρόλων της.

Η WHF οραματίζεται μια σύγχρονη γυναίκα που θα γνωρίζει και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της επιστήμης. Η WHF οραματίζεται να φωτίσει όλες τις πλευρές της γυναικείας υγείας, να απαλείψει ανισότητες, στερεότυπα και να καλύψει ακάλυπτες ανάγκες.

Jenny.Gr

Μιλώντας στο www.jenny.gr , η Δρ Βασιλική Παπαγιάννη, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος Εμβρυομητρικής, Μαιευτικό & Γυναικολογικό Κέντρο FeminArt, Επιστημ. Συνεργάτης του ΜΗΤΕΡΑ & Ιδρυτικό Μέλος της Women' s Health First, τονίζει «Ως γυναίκες γυναικολόγοι διαπιστώσαμε ένα σημαντικό έλλειμμα στην προσέγγιση και ανάδειξη ολόκληρου του εύρους των ζητημάτων που αφορούν στη γυναικεία γυναικολογική υγεία. Ενώ υπάρχουν αρκετά διεθνή επιστημονικά όργανα που ασχολούνται με θέματα της γυναικείας υγείας, δεν υπάρχει σήμερα επίσημος επιστημονικός φορέας που να ξεκινά από τη γυναίκα επιστήμονα γυναικολόγο και να απευθύνεται κατευθείαν στο κοινό – την ίδια την ΓΥΝΑΙΚΑ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση της για τα θέματα της υγείας της».

Jenny.Gr

«Πρωταρχικός σκοπός μας στην WHF», όπως εξηγεί, «είναι να καλύψουμε αυτή την τεράστια επιστημονική ανάγκη. Να εντοπίσουμε, να ερευνήσουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα της γυναικείας υγείας μέσω της ευρύτερη συνεργασίας μας με όλες τις Ελληνίδες γυναίκες γυναικολόγους, καθώς επίσης και με όλους τους επιστημονικούς φορείς που ενστερνίζονται το όραμα και τους σκοπούς της WHF. Κύριο μέλημά μας είναι τα θέματα και οι υποεκτιμημένες ανάγκες να αναδειχθούν μέσα από τις ίδιες τις γυναίκες, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι γυναίκες κοινωνοί και συνοδοιπόροι αυτής μας της πρωτοβουλίας. Το όραμά μας, λοιπόν, είναι η προαγωγή της γυναικείας υγείας, βάζοντας την ίδια την γυναίκα στο επίκεντρο της επιστημονικής αυτής προσέγγισης. Γιατί για εμάς, η Γυναικεία Υγεία είναι προσωπική μας υπόθεση».


Μπείτε στην ιστοσελίδα για να γνωρίσετε το https://whfirst.gr/ και γίνετε μέλος της WHF δωρεάν, στηρίζοντας το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και στρατηγικό μας έργο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.