WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σου αρέσει το γάλα; Η ανάμειξη αυτών των συστατικών μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη του


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Ιουλίου 2024

Σου αρέσει το γάλα; Η ανάμειξη αυτών των συστατικών μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη του
pexels
Εάν προσθέσετε τα παρακάτω συστατικά στο γάλα σας μπορεί να το μετατρέψετε από ένα απλό ρόφημα σε μια θρεπτική μονάδα παραγωγής ενέργειας που μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας.

Το γάλα είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, πρωτεΐνη και βιταμίνη D. Αλλά ας το παραδεχτούμε, το απλό γάλα μπορεί μερικές φορές να γίνει βαρετό αλλά και να χρειάζεται ένα επιπλέον θρεπτικό βοήθημα.

Τα καλά νέα είναι ότι εάν προσθέσετε τα παρακάτω συστατικά θα μετατρέψετε το γάλα σας σε μια διατροφική δύναμη, ενισχύοντας τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία ταυτόχρονα. Εδώ είναι μερικοί σ τρόποι για να το πετύχετε.

Μέλι

Αυτό το φυσικό γλυκαντικό προσθέτει μια νότα γλυκύτητας ενώ προσφέρει πιθανές αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιδιώξτε το ωμό μέλι για τα περισσότερα οφέλη για την υγεία και θυμηθείτε να το ανακατεύετε αφού κρυώσει ελαφρά το γάλα για να διατηρήσετε αυτά τα οφέλη.

Φρούτα

Τα ανάμεικτα φρούτα όπως τα μούρα, οι μπανάνες ή τα μάνγκο δημιουργούν μια νόστιμη και θρεπτική βάση για smoothie. Όχι μόνο προσθέτουν γλυκύτητα και ζωηρά χρώματα, αλλά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Μπαχαρικά

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των μπαχαρικών. Μια δόση κανέλας προσθέτει μια ανακουφιστική γεύση και επίσης έχει πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο ή ακόμα και μια νότα εκχυλίσματος βανίλιας μπορούν επίσης να προσφέρουν γεύση και πολλαπλά οφέλη.

Jenny.Gr
pexels

Κουρκουμάς

Η δραστική ένωση κουρκουμίνη στον κουρκουμά έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Προσθέστε μια πρέζα κουρκουμά σε σκόνη στο γάλα, μαζί με λίγο μαύρο πιπέρι για να ενισχύσετε την απορρόφησή του. Το τζίντζερ, ένα άλλο πολύ γνωστό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, μπορεί επίσης να προστεθεί στο γάλα.

Σπόροι Chia και λιναρόσπορος

Αυτοί οι σπόροι είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς. Το μούλιαμά τους στο γάλα για λίγα λεπτά πριν από την κατανάλωση του βοηθά στην απαλότητα της υφής του και επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών του συστατικών.

Αβοκάντο

Ναι, το διάβασες σωστά. Το προσθέτει μια κρεμώδη υφή και υγιή λιπαρά στο γάλα σας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη υγιεινών λιπών.

Η ομορφιά αυτής της προσέγγισης είναι οι ατελείωτες δυνατότητες. Παίξτε με διαφορετικούς συνδυασμούς για να ανακαλύψετε τα δικά σας αγαπημένα υγιεινά και νόστιμα συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στο γάλα σας.

Λοιπόν, αφήστε το βαρετό και αγκαλιάστε το power-up, ενσωματώνοντας αυτά τα δημιουργικά μείγματα, το γάλα σας μπορεί να μετατραπεί σε ένα νόστιμο και θρεπτικό ρόφημα παραγωγής ενέργειας, υποστηρίζοντας τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.