WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφική δηλητηρίαση: Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις από τον μπουφέ του ξενοδοχείου


JTeam

24 Ιουλίου 2024

Τροφική δηλητηρίαση: Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις από τον μπουφέ του ξενοδοχείου
Freepik
Αν κάτι δεν θέλουμε να πάθουμε στις διακοπές μας, είναι δηλητηρίαση

Η περίοδος της ξεγνοιασιάς και της ανεμελιάς έχει ξεκινήσει, με άλλους να βρίσκονται ήδη σε διακοπές κι άλλους να σβήνουν ημέρες μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν τις βαλίτσες τους και θα επισκεφτούν το νησί ή το χωριό τους. Η αλήθεια είναι πως αυτή η περίοδος του χρόνου μας προσφέρει μεγάλη χαρά, καθώς σταματάμε να κινούμαστε σε γρήγορους ρυθμούς και ενεργοποιούμε την επιλογή «slow down».

Έχοντας, λοιπόν, αυτή τη θετική ενέργεια, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε, είναι να μας συμβεί κάτι απρόοπτο που θα χαλάσει το ευχάριστο κλίμα. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών μας είναι το φαγητό. Και δεν εννοούμε τα τοστ που φτιάχνουμε για την παραλία ούτε τα μπισκότα από το σούπερ μάρκετ, αλλά το φαγητό που βρίσκουμε στον μπουφέ του ξενοδοχείου.

Σε αυτό το σημείο να τονιστεί, πως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την ποιότητα φαγητού του εκάστοτε ξενοδοχείου. Πολλές φορές, η ζέστη, το γεγονός ότι οι τροφές δεν είναι απόλυτα προστατευμένες, η συνήθεια του κόσμου να βάζει τα χέρια του μέσα στις πιατέλες αντί να χρησιμοποιεί τις ειδικές κουτάλες/πιρούνες μπορούν να το επηρεάσουν. Ωστόσο, εμείς - όπως και εσείς - σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να πάθουμε τροφική δηλητηρίαση εν μέσω του καλοκαιριού.

Jenny.Gr
Freepik

Οι τροφές που δεν πρέπει να τρως από έναν μπουφέ για να μην πάθεις τροφική δηλητηρίαση

  • 1.Τα ζεστά προϊόντα κρέατος και αυγών, αν δεν διατηρούνται στην ανάλογη θερμοκρασία. Τα ζεστά φαγητά πρέπει να τα τρώμε ζεστά και τα κρύα φαγητά πρέπει να τα καταναλώνουμε κρύα.
  • 2.Αντιστοίχως και τα προϊόντα που πρέπει να διατηρούνται κρύα. Για παράδειγμα, τα γαλακτοκομικά και οι φρέσκοι χυμοί φρούτων.
  • 3.Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι εκτεθειμένα ή δύσκολα στο καθάρισμα. Πολλές φορές δεν έχουν πλυθεί σωστά και αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία μας.
  • 4. Τροφές που βρίσκονται σε ανοιχτές πιατέλες και συνεπώς τις όλοι αγγίζουν με τα χέρια τους.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους γενικούς κανόνες που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πριν γεμίσουμε το πιάτο μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.