WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι υγιεινά τα κονσερβοποιημένα φρούτα; Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει


Τζουλιάννα Καρνέζη

6 Οκτωβρίου 2024

Είναι υγιεινά τα κονσερβοποιημένα φρούτα; Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει
unsplash
Είναι τα κονσερβοποιημένα φρούτα τόσο θρεπτικά και ωφέλιμα όσο τα φρέσκα αντίστοιχά τους;

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το να προτιμήσετε αυτό το κουτάκι με ροδάκινα ή ανανά είναι μια καλή επιλογή για την υγεία σας; Στο σημερινό άρθρο θα μάθετε για τα οφέλη των κονσερβοποιημένων φρούτων, θα καταρρίψουμε κοινές παρανοήσεις και θα παρέχουμε πρακτικές συμβουλές για την ενσωμάτωση των κονσερβοποιημένων φρούτων σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Διατροφή και κονσερβοποιημένα φρούτα

Το ακούμε συνέχεια, «το φρέσκο ​​είναι το καλύτερο», αλλά τα κονσερβοποιημένα φρούτα μπορούν να είναι εξίσου θρεπτικά.

Τα κονσερβοποιημένα φρούτα παρέχουν υδατάνθρακες για ενέργεια, φυτικές ίνες για την πέψη και βιταμίνες και μέταλλα για να μας κρατούν υγιείς. Επίσης όταν είναι σε κονσέρβα χωρίς σιρόπι, δεν περιέχουν και καμία πρόσθετη ζάχαρη.

Κονσερβοποιημένα φρούτα και οφέλη

Διατηρούνται στη μέγιστη ωρίμανση

Γνωρίζατε ότι τα κονσερβοποιημένα φρούτα μαζεύονται στο μέγιστο της ωρίμανσης τους και στη συνέχεια κονσερβοποιούνται μέσα σε λίγες ώρες; Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι διατηρούν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους στο μέγιστο.

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Ακριβώς όπως τα φρέσκα και κατεψυγμένα φρούτα, έτσι και τα κονσερβοποιημένα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Μάλιστα μια πρόσφατη ανασκόπηση του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, έδειξε ότι η αύξηση της πρόσληψης φρούτων και λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των κονσερβοποιημένων, μπορεί να προάγει την καλύτερη ψυχική υγεία.

Η μελέτη έδειξε ότι η υψηλή πρόσληψη αυτών των προϊόντων μπορεί να προάγει μεγαλύτερη αισιοδοξία, λιγότερο άγχος και λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι μελέτες σε αυτήν την ανασκόπηση χρησιμοποίησαν διαφορετικές μεθόδους, η σύγκριση των αποτελεσμάτων τους δεν είναι πάντα απλή και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διευκρινιστεί η σχέση.

Είναι βολικά

Τα κονσερβοποιημένα φρούτα μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, με ελάχιστη έως καθόλου προετοιμασία. Οι τρέχουσες διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν στους ενήλικες να τρώνε 1½ έως 2 φλιτζάνια φρούτα κάθε μέρα, αλλά μόνο 1 στους 10 τρώει αρκετά φρούτα και λαχανικά. Τα κονσερβοποιημένα φρούτα διευκολύνουν την τήρηση αυτών των συστάσεων. Είναι προκομμένα και έτοιμα για κατανάλωση—εξοικονομώντας σας πολύτιμο χρόνο για το πλύσιμο, το ξεφλούδισμα και το κόψιμο.

Jenny.Gr
pexels

Συμβουλές για να συμπεριλάβετε τα κονσερβοποιημένα φρούτα στη διατροφή σας

Τα κονσερβοποιημένα φρούτα μπορούν να είναι μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι καλό να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να ενσωματώσετε τα κονσερβοποιημένα φρούτα στη διατροφής σας.

Επιλέξτε φρούτα σε νερό ή φυσικό χυμό: Προτιμήστε κονσερβοποιημένα φρούτα σε νερό ή στον δικό τους χυμό αντί για ζαχαρούχα σιρόπια, έτσι ώστε να αποφύγετε τα πρόσθετα σάκχαρα.

Προσθέστε κονσερβοποιημένα φρούτα στις συνταγές σας: Χρησιμοποιείτε φρέσκα φρούτα στα smoothies, τις σαλάτες, τα επιδόρπια και τα παρφέ σας; Μπορείτε εύκολα να ανταλλάξετε τα φρέσκα φρούτα με τα κονσερβοποιημένα για να εξοικονομήσετε χρήματα, χρόνο και προετοιμασία.

Τα κονσερβοποιημένα φρούτα προσφέρουν έναν υγιεινό, βολικό και οικονομικό τρόπο για να αυξήσετε την καθημερινή σας πρόσληψη φρούτων. Επιπλέον, είναι θρεπτικές και γευστικές επιλογές που είναι διαθέσιμες ακριβώς στο ντουλάπι σας κάθε φορά που θέλετε λίγη φυσική γλυκύτητα σε ένα γεύμα ή σνακ. Προσπαθήστε να επιλέξετε κονσερβοποιημένα φρούτα σε νερό ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης και καταναλώστε τα άφοβα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.