XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Rebecca Romijn: Πως έδιωξε τα κιλά της εγκυμοσύνης


25 Δεκεμβρίου 2012

Η γυμναστική και η διατροφή που βοήθησαν στην επαναφορά του σώματος της.

Η περίοδος μετά την εγκυμοσύνη είναι ίσως η πιο δύσκολη για την εικόνα και την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας, ειδικά όταν βρίσκεται μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει εκατομμύρια ζευγάρια μάτια να την κρίνουν. Μια τέτοια περίπτωση έζησε και η ηθοποιός Rebecca Romijn, η οποία βρήκε πολύ δύσκολο να διώξει τα 27 κιλά που έβαλε με την δίδυμη κύηση της. Όπως είπε και η ίδια στο Fitness magazine, η επαναφορά του σώματος της ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει κάνει.

Να τι λέει η ίδια για το πρόγραμμα που ακολούθησε: «Ότι έκανα πριν την εγκυμοσύνη, όπως Pilates που έκανα για 14 χρόνια, σταμάτησε να δουλεύει. Έπρεπε να βρω κάτι εντελώς διαφορετικό για να προκαλέσω το σώμα μου. Ένας φίλος πρότεινε να δοκιμάσω Bikram yoga. Αρχικά η ιδέα να κάνω 90 λεπτά άσκησης σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία 105 βαθμούς ακουγόταν σαν βασανιστήριο. Όμως εθίστηκα στον ιδρώτα. Το σώμα μου άλλαξε δραματικά σχεδόν αμέσως. Μέσα σε 3 μαθήματα πρόσεξα ότι είχα λιγότερο λίπος στη κοιλιά. Τα πόδια και τα γόνατα μου ήταν πιο δυνατά από ποτέ, οι ώμοι άρχισαν να γραμμώνουν για πρώτη φορά στη ζωή μου και η στάση του σώματος μου είναι πολύ, πολύ καλύτερη. Επίσης αισθάνομαι γεμάτη ενέργεια από όλες αυτές τις βαθιές εισπνοές που κάνουμε. Φεύγω από την τάξη απελευθερωμένη από το άγχος που έχω όταν πάω και ο ιδρώτας και η αποτοξίνωση κάνει το δέρμα μου να αισθάνεται υπέροχα. Δεν θα μπορούσαν να το προτείνω περισσότερο.»

Το πρόγραμμα της: «Κάνω Bikram τρεις φορές την εβδομάδα και τρέχω πίσω από τις δίδυμες κόρες μου όλη μέρα, που αποτελεί άσκηση από μόνο του. Συνήθιζα να κάνω yoga 5 φορές την εβδομάδα αλλά συνειδητοποίησα πως το σώμα μου ήταν κουρασμένο και η πλάτη μου πονούσε. Είναι σημαντικό να ακούς το σώμα σου και να γνωρίζει πότε να μη το παρακάνεις.»

Η διατροφή της: «Ξεκίνησα μια μεγάλη δίαιτα κόβοντας το άμυλο, τα γαλακτοκομικά, το κόκκινο κρέας , το αλκοόλ και τη ζάχαρη. Τρώω άπαχο ψάρι, πολύ sashimi, σπανάκι, σαλάτα με χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, και στήθος κοτόπουλου. Εν συνεχεία πρόσθεσα και κόκκινο κρέας και τότε άρχισα να παίρνω ενέργεια. Το κόψιμο της ζάχαρης ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνω.»