Τοματάκια γεμιστά με pesto

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013
TOMATAKIA-ΠΕΣΤΟ3.jpg

Eύκολα, γρήγορα και υγιεινά!

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 450 γραμ. τοματάκια

Για το πέστο:

  • 1 φλιτζ. φρέσκο βασιλικό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 6 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Πλένετε τα τοματάκια, κόβετε το πάνω μέρος από το καθένα και προσεκτικά βγάζετε με ένα κουταλάκι τους σπόρους. Βάζετε το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, 1 κουτ. του  γλυκού αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε όλα μαζί, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάζετε το μείγμα με μία σπάτουλα σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο παρμεζάνα, αν δεν έχετε πεκορίνο). Προσθέτετε το πιπέρι και έξτρα αλάτι, κατά βούληση. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζετε τα τοματάκια με το μείγμα pesto. Αφήνετε το πιάτο να κρυώσει στο ψυγείο για μία περίπου ώρα πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!