XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν η κόρη σας παριστάνει εσάς


12 Μαρτίου 2013

528101_512034848847530_376716640_n.jpg

Πόσες φορές έχετε πιάσει την κόρη σας να φοράει τις γόβες και να παίζει με καλλυντικά σας;

Τα κοριτσάκια τείνουν να μιμούνται τις μαμάδες τους με τον τρόπο που ντύνονται και βάφονται. Όλα αυτά τα καλλυντικά, μοιάζουν τόσο ελκυστικά στα μάτια της κόρης σας.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να αναρωτιέστε για το πόσο ήσυχη κάθετε η μικρή σας και παίζει; Μέχρι που συνειδητοποιείτε πως είναι μπροστά στο καθρέπτη φορώντας τις γόβες σας, έχει πάρει τα φουλάρια σας και είναι πασαλειμμένη με το κατακόκκινο κραγιόν. Μέχρι την ηλικία των 5 θεωρείτε χαριτωμένο να παίζει με αυτά καθώς μέσα από το παιχνίδι ρόλων το παιδί σας μαθαίνει για τις συμπεριφορές ανακαλύπτοντας τον κόσμο των μεγάλων. Τι γίνεται όμως όταν η κόρη σας επιμένει να βάφεται για να πηγαίνει στο σχολείο; Όταν το πρωί ψάχνει τη μάσκαρα και το ρουζ σας;

Αρχικά, πρέπει να αποκωδικοποιήσετε σωστά την ανάγκη της αυτή. Πριν, ξεκινήσετε το κήρυγμα ή τα επιχειρήματα προκειμένου να την πείσετε για το σωστό, προσπαθήστε να καταλάβετε το λόγο που το ζητά. Η μικρή σας επιμένει να βάφετε προκειμένου να νιώσει πως είναι όμορφη δίνοντας της περισσότερη αυτοπεποίθηση. Επίσης, είναι κάτι που της φαίνεται οικείο καθώς το κάνει η μαμά της ή ίσως και κάποιες φίλες της στο σχολείο. Όποτε είναι δύσκολο να κατανοήσει γιατί εκείνη δεν μπορεί. 

Μιλήστε λοιπόν μαζί της και ακουστέ προσεκτικά τι έχει να σας πει. Στην συνέχεια, εξηγήστε τους λόγους που είστε αντίθετες με την επιλογή της, καθώς με το να βάφεται από την ηλικία αυτή χάνει την παιδική της αθωότητα και καταστρέφει το δέρμα της.

Αν επιμένει τόσο πολύ, μπορείτε να συμφωνήσετε να βάζει ένα απαλό lip-gloss στα χείλη, τις φορές που πηγαίνετε βόλτα ή μπορείτε να συμφωνήσετε πως μπορεί να βάφεται μέσα στο σπίτι κάθε Κυριακή. Ακόμα, μια καλή ιδέα είναι να συμβουλευτείτε ένα δερματολόγο για να της πάρετε ένα σετ περιποίησης, για παράδειγμα ένα σαπούνι απαλό για να πλένει το πρόσωπό της και μια ενυδατική κρέμα.  Έτσι, θα νιώσει πως έχει τα δικά της καλλυντικά.