XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαχανικά αλά ελληνικά


29 Ιουνίου 2013

ac3f10db8ec978a7a7d87b210f99690b.jpg

Βραστή σαλάτα με διάφορα λαχανικά.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 μικρές αγκινάρες
  • 2 καρδιές από σέλερυ
  • ½ κουνουπίδι
  • 8 σπαράγγια
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα
  • λίγα μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 κόκκους πιπέρι
  • αλάτι
  • δεματάκι από αρωματικά χόρτα: μαϊντανό, φύλλο δάφνης, θυμάρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε στη μέση. Μοιράζετε στα δύο τις καρδιές από σέλερυ. Μοιράζετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, κόβετε τα καρότα σε λεπτές φέτες, τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε κομματάκια. Αφήνετε ολόκληρα τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το δεματάκι με τα αρωματικά χορταρικά. Προσθέτετε τα λαχανικά και σκεπάζετε με βραστό νερό. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Βάζετε τα λαχανικά σε μια βαθουλή πιατέλλα και σκεπάζετε με τη σάλτσα τους. Αφήνετε να κρυώσουν και βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Καλή όρεξη!