XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι γονείς ως πρότυπο αισιοδοξίας


30 Ιουλίου 2013

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα μικρά σας να πετύχουν τους στόχους τους;

Οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίζουν τα όνειρα και τους στόχους τους με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Σαφώς, θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές που θα τα αποθαρρύνουν, αλλά αναγνωρίζοντας τα βήματα που κάνουν προς την επίτευξη των στόχων τους, και ενθαρρύνοντας τα να επιμείνουν, παρά τις απογοητεύσεις, μπορούν να τα βοηθήσουν να διατηρήσουν θετική στάση και στο τέλος να επιτύχουν αυτό που θέλουν.

Το βασικότερο της υπόθεσης είναι πώς οι ίδιοι οι γονείς αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους. Πόσο πιστοί παραμένουν στο στόχο που έχουν θέσει; Μπορούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια να τους αλλάξουν τα σχέδια;

Ο τρόπος λοιπόν που οι γονείς αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις αυτές είναι ακριβώς αυτός που τα παιδιά τους θα υιοθετήσουν στη ζωή τους. Αν λοιπόν, οι δυσκολίες, οι εξωτερικοί παράγοντες, η μιζέρια, η γκρίνια, η απαισιοδοξία σας εμποδίζουν από το να υλοποιήσετε τα όνειρά σας, τότε τα μικρά σας είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τα βήματα αυτά.

Δείτε τα πράγματα με αισιοδοξία. Ναι, υπάρχουν εμπόδια και η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Μάθετε να τα αντιμετωπίζετε ως ευκαιρίες για "αυτoβελτίωση" και όχι ως ανασταλτικούς παράγοντες. Διδάξτε τα παιδιά σας πως στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα, απλά κάποιες φορές που όλα γύρω τους θα μοιάζουν «μαύρα» θα πρέπει να δίνουν λίγο χρόνο ώστε να τα δουν πιο διευρυμένα. Μπορεί να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά οι ευκαιρίες που δημιουργούνται αλλά αν επιμείνουν λίγο ακόμη θα δουν πώς μπορούν να τα καταφέρουν.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.