Κι όμως η συμβολή των γονιών την ώρα του παιχνιδιού είναι πολυδιάστατη. Αν λοιπόν επιθυμείτε το παιδί σας να επωφεληθεί από το χρόνο που περνάτε και να είναι ποιοτικός. Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το επιτύχετε δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές:
• Δημιουργείς περιβάλλον με τα κατάλληλα ερεθίσματα για το παιδί σου;
Θα πρέπει να τα παιχνίδια να ενισχύουν διάφορες δεξιότητες του παιδιού σας. Να ενισχύουν δηλαδή τις κινητικές δεξιότητες και να έχουν οτικοακουστικά ερεθίσματα.
• Βοηθάς το παιδί σου να συμμετέχει δυναμικά στο παιχνίδι;
Π.χ. παρατηρείς τη συμπεριφορά του παιδιού σου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τις αρέσκειες και δυσαρέσκειες του, σκέφτεσαι διεξοδικά τί παιχνίδια να παρέχεις στο παιδί σου, σε ποια ερεθίσματα να εστιάσεις, είσαι ενεργά παρών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, βοηθάς στο να ενισχύσεις τη διαδικασία σκέψης και μάθησης, ενθαρρύνεις την πολυπλοκότητα στο παιχνίδι.
• Στην πραγματικότητα διασκεδάζεις παίζοντας με το παιδί σου;
H συναισθηματική σου κατάσταση κατά τη διάρκεια που παίζεις με το παιδί σου είναι σημαντική όχι μόνο για τη δημιουργικότητα και αφοσίωση του παιδιού σου στο παιχνίδι, αλλά και για την ίδια τη συναισθηματική του ανάπτυξη, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από το παιχνίδι
Και να θυμάστε πως είστε ο πρώτος «φίλος» του παιδιού σας.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.