ΖΩΔΙΑ

Καλοφαγάδες Ζυγοί, επιρρεπείς Τοξότες: Ποια είναι η σχέση κάθε ζωδίου με το φαγητό;


JTeam

27 Φεβρουαρίου 2022

Καλοφαγάδες Ζυγοί, επιρρεπείς Τοξότες: Ποια είναι η σχέση κάθε ζωδίου με το φαγητό;
Ποια είναι η σχέση κάθε ζωδίου με το φαγητό;

Τα ζώδια αποκαλύπτουν στοιχεία για τον χαρακτήρα μας και άρα και για την σχέση μας με το φαγητό.

Κριός

Οι Κριοί τείνουν να είναι πολυάσχολοι και βιαστικοί, επομένως δεν τους αρέσει να χάνουν χρόνο σε περίπλοκα γεύματα. Τους αρέσει να χρησιμοποιούν gadget κουζίνας που διευκολύνουν την προετοιμασία του φαγητού και τους αρέσει να πειραματίζονται με το μαγείρεμα, αλλά προτιμούν τις γρήγορες και εύκολες συνταγές τις περισσότερες φορές.

Οι Κριοί διαθέτουν το στοιχείο της φωτιάς, το οποίο μεταφράζεται και στις διατροφικές τους προτιμήσεις. Αυτό περιλαμβάνει ζεστά και πικάντικα τρόφιμα, καθώς και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, που υποστηρίζουν τον ενεργό τρόπο ζωής τους. Το να τρώνε σωστά είναι σημαντικό για να διατηρούνται σε καλή υγεία μακροπρόθεσμα.

Ταύρος

Οι Ταύροι αγαπούν να μαγειρεύουν και να πειραματίζονται στην κουζίνα. Απολαμβάνουν να τρώνε στο τραπέζι σε ένα χαλαρό, άνετο περιβάλλον. Η ποιότητα του φαγητού τους είναι κάτι που παίρνουν πολύ σοβαρά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε υλικά υψηλής ποιότητας.

Οι Ταύροι απολαμβάνουν μια διατροφή πλούσια σε γλυκά, ψωμί και ζυμαρικά. Δεν είναι λάτρεις της δίαιτας, αλλά οι γενναιόδωρες διατροφικές τους συνήθειες μπορεί να συμβάλουν σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι ενδιαφέρονται λιγότερο για το φαγητό και δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην παρέα και τη συζήτηση κατά τη διάρκεια των γευμάτων από τα ίδια τα γεύματα. Υπάρχουν πολλοί Δίδυμοι που λατρεύουν να μαγειρεύουν και είναι αρκετά καλοί σε αυτό. Δεν φοβούνται να συνδυάσουν κουζίνες και να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Οι Δίδυμοι πρέπει να έχουν ποικιλία στο τι τρώνε, αλλιώς βαριούνται γρήγορα. Μπορούν επίσης να περάσουν εύκολα με πολλά μικρότερα γεύματα ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί για τρία κύρια γεύματα. Ένα πλεονέκτημα που έχουν πολλοί Δίδυμοι είναι ο γρήγορος μεταβολισμός, επομένως είναι λιγότερο επιρρεπείς σε προβλήματα βάρους.


Καρκίνος

Οι Καρκίνοι έχουν τη φήμη ότι είναι εξαιρετικοί μάγειρες. Προτιμούν το σπιτικό φαγητό που συχνά περιλαμβάνει συνταγές που έχουν από τους προγόνους τους. Δεν τους αρέσει να θυσιάζουν την ποιότητα για φθηνότερα υλικά και έχουν ιδιαίτερη αγάπη για τα πλούσια γεύματα.

Ενώ τους αρέσει να μαγειρεύουν για τους άλλους, οι Καρκίνοι δεν απολαμβάνουν να μοιράζονται το φαγητό τους. Έχουν επίσης την τάση να τρώνε υπερβολικά και είναι επιρρεπείς στο συναισθηματικό φαγητό λόγω της ευαίσθητης και αγχώδους φύσης τους.

Λέων

Οι Λέοντες δεν είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της μαγειρικής και συνήθως δεν είναι πολύ ταλαντούχοι, αλλά τους αρέσει να τρώνε και να απολαμβάνουν υπέροχα γεύματα έξω. Παρά την αδιαφορία τους για την προετοιμασία του φαγητού, μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εάν πρέπει να διασκεδάσουν τους επισκέπτες ή να φτιάξουν μεγάλα γεύματα για την οικογένεια σε ειδικές περιστάσεις.

Οι Λέοντες έχουν πιο πολυτελή ουρανίσκο, προτιμώντας ακριβά φαγητά που παρασκευάζονται με υλικά υψηλής ποιότητας. Αν το budget τους αντέχει, περιποιούνται τους εαυτούς τους αστακούς, στρείδια και σαμπάνια. Λατρεύουν τα ασυνήθιστα πιάτα που μπορεί να τους κερδίσουν την προσοχή. Μερικοί Λέοντες τα βγάζουν πέρα ​​με ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα, κάτι που θα μπορούσε να είναι επιζήμιο για την πρόσληψη απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι εκ φύσεως ταλαντούχοι, πολυμήχανοι μάγειρες, που συνήθως αποφεύγουν τη σπατάλη φαγητού και μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά γεύματα από τα περισσέυματα. Η επιθυμία τους να σερβίρουν νόστιμο φαγητό υπερτερεί των ανησυχιών που σχετίζονται με το κόστος των τροφίμων και μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να ξοδέψουν επιπλέον σε βιολογικά συστατικά. Δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, και αυτό φαίνεται στην παρουσίασή τους.

Οι Παρθένοι μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα πέψης, λόγω του ότι έχουν ευαίσθητο στομάχι. Συνήθως προτιμούν πιο ελαφριά, εύπεπτα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων πολλών φρούτων και λαχανικών. Οι Παρθένοι που ακολουθούν δίαιτα είναι εξαιρετικά συνεπείς και σπάνια θα ενδώσουν σε πειρασμούς και ατασθαλίες.

Ζυγοί

Οι Ζυγοί είναι καλοφαγάδες που αγαπούν να μαγειρεύουν και δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέες γεύσεις ή να αλλάξουν τις μεθόδους μαγειρέματος. Μπορούν να είναι αυστηροί όταν ακολουθούν ορισμένες συνταγές, ειδικά αρτοσκευάσματα, που απαιτούν προσοχή στην ποσότητα. Αλλά τους αρέσει επίσης να προσαρμόζουν τις συνταγές για να ταιριάζουν με τα δικά τους γούστα. Μερικές φορές, αφιερώνουν περισσότερη ενέργεια για να κάνουν το φαγητό τους να φαίνεται όμορφο αντί να εστιάζουν στη γεύση του.

Οι Ζυγοί απολαμβάνουν να τρώνε λίγο από όλα για τα γεύματά τους, παρόλο που προτιμούν τα γλυκά και τις σοκολάτες και θα παραλείψουν το κυρίως πιάτο για επιδόρπιο, αν χρειαστεί. Επίσης συχνά επιλέγουν φανταχτερά ποτά στο τέλος ενός μεγάλου γεύματος. Θα πρέπει να προσέχουν να μην το παρακάνουν με τα γλυκά και τα ζαχαρούχα τρόφιμα.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι κάπως αδιάφοροι για τη μαγειρική, αλλά όσοι την απολαμβάνουν είναι καλοί και συνήθως έχουν ένα φυσικό ταλέντο.

Οι Σκορπιοί όταν πεινούν, μπορούν να καταναλώσουν μεγάλες μερίδες τροφών με πολλές θερμίδες. Από την άλλη πλευρά, μπορούν επίσης να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να φάνε, μέχρι να ξεσπάσει ξανά η πείνα. Πολλοί Σκορπιοί αγαπούν τα πικάντικα φαγητά και εντάσσουν καυτερές σάλτσες ή καρυκεύματα στα γεύματά τους.

Τοξότης

Οι Τοξότες που μαγειρεύουν είναι ιδιαίτερα τολμηροί στην κουζίνα. Η έμφυτη περιέργειά τους και η αγάπη τους για πειραματισμούς τους καθιστά εξαιρετικούς υποψήφιους για να δοκιμάσουν νέες κουζίνες, γεύσεις και συνδυασμούς. Μπορεί όμως να μαγειρεύουν λιγότερο συχνά επειδή τους αρέσει να δοκιμάζουν νέα και ενδιαφέροντα φαγητά από διαφορετικά εστιατόρια.

Οι Τοξότες προτιμούν εξωτικά, πικάντικα, ασυνήθιστα πιάτα. Έχουν μεγάλη όρεξη και μπορεί να υποφέρουν από πεπτικά προβλήματα, λόγω υπερφαγίας και υπερβολικής κατανάλωσης ποτών. Αλλά μπορούν επίσης να φτάσουν στο άλλο άκρο να μην τρώνε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, λόγω του πολυάσχολου, κοινωνικού τρόπου ζωής τους.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι πιο παραδοσιακοί όσον αφορά το φαγητό, προτιμούν σπιτικά πιάτα και τηρούν ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής. Το μαγείρεμα μπορεί να είναι θεραπευτικό για αυτούς και νοιάζονται περισσότερο για την ποιότητα των γευμάτων τους παρά για την ποσότητα. Οι βαρετές εργασίες όπως το κόψιμο ή το καθάρισμα λαχανικών δεν τους ενοχλούν.

Οι Αιγόκεροι μπορεί να είναι επιλεκτικοί και συνήθως δεν τους αρέσουν τα πικάντικα φαγητά. Προτιμούν μια ήρεμη, χαλαρή ατμόσφαιρα για τα γεύματά τους και δεν τους αρέσει να τους σερβίρουν περισσότερο φαγητό όταν δεν πεινάνε πια. Ωστόσο, μπορεί να το παρακάνουν με το αλάτι, επομένως είναι σημαντικό να προσέχουν την πρόσληψη νατρίου.


Υδροχόος

Οι Υδροχόοι τείνουν να αγαπούν λιγότερο το μαγείρεμα, αλλά όταν το κάνουν, σπάνια τηρούν τις συνταγές. Προτιμούν να χρησιμοποιούν τις συνταγές ως οδηγούς, προσαρμόζοντάς τις σύμφωνα με τα γούστα τους ενώ αφήνουν τη δημιουργικότητά τους και τα φυσικά τους ένστικτα να κυριαρχήσουν. Είναι ευτυχείς να μοιράζονται το φαγητό τους με άλλους κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Πολλοί Υδροχόοι καταλήγουν να είναι χορτοφάγοι ή vegan, λόγω της ανθρωπιστικής τους φύσης. Προτιμούν τα γεύματα με χαμηλότερες θερμίδες γεμάτα με φρούτα και λαχανικά σε σχέση με τα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες. Αλλά όταν είναι υπερβολικά απασχολημένοι, μπορεί να ξεχάσουν να φάνε, με αποτέλεσμα να έχουν νεύρα αργότερα που θα πεινάσουν. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να φάνε κάτι γρήγορο, που θα μπορούσε να είναι πρόχειρο φαγητό ή έτοιμα γεύματα που χρειάζονται μόνο ζέσταμα.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες τείνουν να είναι αισθησιακοί και ηδονιστές, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις διατροφικές και μαγειρικές τους συνήθειες. Λατρεύουν το φαγητό και χαίρονται πολύ όταν φτιάχνουν νόστιμα γεύματα που σερβίρονται σε μια όμορφα διακοσμημένη, ρομαντική ατμόσφαιρα. Αν και προτιμούν παραδοσιακά φαγητά, μπορούν να είναι δημιουργικοί όταν θέλουν. Πολλοί χρησιμοποιούν το φαγητό ως τρόπο για να εκφράσουν την αγάπη τους για τους άλλους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ιχθύες - ένα ζώδιο του νερού - επωφελούνται από μια δίαιτα με ψάρια και άλλες τροφές με βάση το νερό. Μερικοί Ιχθύες μπορεί να είναι πολύ επιλεκτικοί, με απέχθεια για συγκεκριμένες τροφές. Θεωρείται ότι είναι πότες, επομένως πρέπει να είναι προσεκτικοί με την κατανάλωση αλκοόλ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.