ΖΩΔΙΑ

Μπαίνουμε στην εποχή του Σκορπιού: Τι πρέπει να προσέξει κάθε ζώδιο μέχρι τις 22/11


JTeam

19 Οκτωβρίου 2022

Μπαίνουμε στην εποχή του Σκορπιού: Τι πρέπει να προσέξει κάθε ζώδιο μέχρι τις 22/11
Λίγο πριν την περίοδο των εκλείψεων, η οποία ξεκινά στις 25 αυτού του μήνα και θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα, έχουμε την «εποχή του Σκορπιού», μιας και ο Ήλιος μπαίνει στο συγκεκριμένο ζώδιο

Χωρίς να θέλουμε να σε αγχώσουμε είναι πολλά τα αστρολογικά δρώμενα που αναμένουμε για τις επόμενες ημέρες και μήνες. Λίγες εβδομάδες μετά το τέλος 8 ανάδρομων πλανητών, έχουμε από τις 22/10 την είσοδο του Ήλιου στον Σκορπιό και αμέσως μετά την έναρξη των εκλείψεων. Είναι σημαντικό να δούμε πως θα επηρεαστούν τα ζώδια, όσο ο ήλιος θα βρίσκεται στον Σκορπιό, καθώς θα παραμείνει εκεί για σχεδόν έναν μήνα, έως και τις 23 Νοέμβρη.

Για να καταλάβουμε το πως η εποχή του Σκορπιού θα επηρεάσει τα υπόλοιπα ζώδια, οφείλουμε να θυμηθούμε λιγάκι το προφίλ του συγκεκριμένου ζωδίου. Ο Σκορπιός διακατέχεται από μυστήριο, δίνει έμφαση στα συναισθήματα και όχι στην λογική, ενώ επιθυμεί να παίρνει την εκδίκηση του από αυτό που τον πλήγωσε. Είναι επίσης ένα ζώδιο το οποίο είναι ικανό να βρίσκεται πάντοτε σε ετοιμότητα και να διεκδικεί αυτό που επιθυμεί. Έχει μεγάλη εσωτερική ένταση και ανεξάντλητη σεξουαλική επιθυμία. Ο ερωτισμός του άλλωστε διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής του, ενώ διαθέτει πολλές σκοτεινές πλευρές.

Jenny.Gr

Αυτή θα είναι η ενέργεια που θα επικρατήσει για τις επόμενες εβδομάδες, μόνο που τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις, έρχεται μια περίοδος στην οποία θα υπάρξει μια αναθεώρηση. Αναθεώρηση συμπεριφορών και στάσης που είχαμε στο παρελθόν. Θα αναλογιστούμε όλα όσα μας έφεραν σε καταστάσεις που δεν επιθυμούμε, από δικό μας λάθος, όσο δύσκολο και αν είναι να το παραδεχτούμε. Η τετράγωνη λογική θα απουσιάζει αυτές τις ημέρες και η έμφαση δίνεται στα συναισθήματα.

Ο Σκορπιός ακολουθεί τον Ζυγό. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο του «εμείς», της σύνδεσης, της συντροφικότητας, της ευχαρίστησης, της αρμονίας, του συμβιβασμού. Ο Σκορπιός, αν και δίπλα στον Ζυγό, είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι το ζώδιο που κοιτά το βάθος, αντιμετωπίζει τους φόβους, τους δαίμονες του εαυτού του, τις σκοτεινές πλευρές του έρωτα και της ζωής. Από τη γλυκιά επιφάνεια του Ζυγού που όλα αστράφτουν περιποιημένα και όμορφα, στο απύθμενο βάθος και το αληθινό όμως, σκοτάδι του Σκορπιού. Αυτό ακριβώς είναι και το πέρασμα από τον Ζυγό στον Σκορπιό.

Τι ακριβώς πρέπει να προσέξουν αυτήν την περίοδο του Σκορπιού όλα τα ζώδια

Η στιγμή που ο Ήλιος προχωρά στον Σκορπιό (από τις 23/10/2021 μέχρι τις 22/11/2021) είναι το κατάλληλο διάστημα να κοιτάξουμε πολύ βαθιά στη δική μας ζωή. Να δούμε όλα όσα δεν θέλουμε να ξέρουμε και προσποιούμαστε πως δεν υπάρχουν. Ο Σκορπιός συνδέεται με το χρήμα, οπότε σε αυτόν τον τομέα, είναι μια κατάλληλη στιγμή να δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα έσοδα μας και να μειώσουμε τα έξοδα. Όχι στη θεωρία. Όχι να έχουμε μια γενική εικόνα των οικονομικών μας. Δείτε τι πρέπει να μειώσετε, τι διακανονισμούς πρέπει να κάνετε, που πάνε τα χρήματα που κερδίζετε, τι στρατηγικό σχέδιο έχετε, προκειμένου να βελτιώσετε τα εισοδήματα σας.

Ο Σκορπιός είναι επίσης εξαιρετικός παρατηρητής. Οι λεπτομέρειες δεν ξεφεύγουν και η εστίαση πέφτει στα υπαρξιακά, στην πνευματικότητα, τη σεξουαλικότητα, τα θέματα της υγείας και τις δύσκολες πλευρές της ζωής. Η εποχή του Σκορπιού είναι η κατάλληλη εποχή λοιπόν για όλους μας να παρατηρήσουμε λίγο περισσότερο την ίδια μας τη ζωή. Όλα αυτά που αποφεύγουμε και όλα αυτά που φοβόμαστε.

Ακόμη είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε θέματα υγείας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάναμε τσεκ απ; Πότε φροντίσαμε τον εαυτό μας τρώγοντας ένα υγιεινό γεύμα; Πότε εκφράσαμε τα αληθινά μας συναισθήματα στους ανθρώπους μας; Πότε μιλήσαμε ανοιχτά για τις σεξουαλικές μας επιθυμίες με το σύντροφο μας; Είναι σημαντικό να εστιάσουμε και σε όλα τα παραπάνω για τις επόμενες εβδομάδες.

Σκεφτείτε αυτή την περίοδο σαν μια ιδανική στιγμή για αποτοξίνωση και κάθαρση. Μια περίοδος που είναι ευκαιρία να ελευθερωθούμε από κάθε φόβο. Όταν απελευθερωνόμαστε από τις φοβίες μας τότε ελευθερώνουμε την ίδια μας τη ζωή και τη ζούμε στο έπακρο. Η εποχή αυτή ενδείκνυται για ψυχοθεραπεία, για να εμπιστευτούμε την επιστήμη και για να προχωρήσουμε και σε κάτι πιο ριζικό για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.

Τέλος ας θυμόμαστε πως ένα από τα σύμβολα του Σκορπιού είναι ο Φοίνικας, το αρχαίο σύμβολο του θανάτου και της αναγέννησης από τις στάχτες του. Έτσι λοιπόν κι εμείς δεν πρέπει να φοβόμαστε να πετάξουμε από πάνω μας τους εγκλωβισμούς, τους περιορισμούς, τις ριζωμένες φοβικές αντιλήψεις που φέρουμε από την οικογένεια και την κοινωνία που μεγαλώσαμε. Πεθαίνει συμβολικά ένα κομμάτι μας για να γεννηθεί ένα καινούριο πιο υγιές και με πιο ανοιχτούς ορίζοντες. Άλλωστε, θα φτάσουμε και σε αυτό στην εποχή του Τοξότη, που θα αρχίσει αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.

TAGS