ΖΩΔΙΑ

Τα red flags που αγνοείς στο dating, σύμφωνα με το ζώδιό σου


JTeam

2 Απριλίου 2023

Τα red flags που αγνοείς στο dating, σύμφωνα με το ζώδιό σου
Ή αλλιώς, ποιους να αποφύγεις από εδώ και πέρα, για το καλό της ψυχικής σου υγείας

Είναι 2023, ο όρος “red flag” ανήκει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, πια, και παρότι μιλάμε τόσο για αυτά, συνήθως τα αγνοούμε. Δυστυχώς, κανείς δεν έχει ανοσία σε αυτά και γνωρίζουμε καλά ότι όταν πρόκειται για dating, αν τα προσέξουμε από νωρίς μπορούμε να γλιτώσουμε χρόνο, ενέργεια και, κυρίως, την αυτοπεποίθησή μας.

Όλα τα ζώδια και έχουν, και αγνοούν κόκκινα σημαιάκια. Τώρα, θα ασχοληθούμε με το δεύτερο κομμάτι και θα δούμε όλα εκείνα που παραβλέπουμε – ίσως, βλέποντάς το και γραμμένο, να ξυπνήσουμε και να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στα λάθος άτομα της ζωής μας.

Κριός: Μία κρύο, μία ζέστη. Εντάξει, το παιχνίδι είναι ωραίο στην αρχή και καλό είναι να μην θεωρούμε κανέναν δεδομένο. Το παιχνίδι αυτό έχει ενδιαφέρον όταν παραμένει αθώο και δεν εξελίσσεται σε εξαντλητικό μαραθώνιο – κι όλοι μας, ακόμη κι εσύ, Κριέ, αξίζουμε συναισθηματική ηρεμία.

Ταύρος: Lovebombing. Ναι, προφανώς και, αν είσαι Ταύρος, σου φαίνεται λογικό το να έχει κανείς εμμονή μαζί σου από την πρώτη εβδομάδα γνωριμίας, αλλά ψυχραιμία. Αν έχεις τέτοια άτομα απέναντί σου, φύγε μακριά.

Δίδυμος: Κακή επικοινωνία. Αν αυτό που ψάχνεις είναι μία υγιής σχέση που δε θα σου κοστίσει την ψυχική σου υγεία, ξέρεις καλά ότι το κλειδί είναι η επικοινωνία. Όσο γοητευτικοί κι αν φαίνονται οι μυστηριώδεις τύποι που δε σου μιλάνε για τίποτα, χρειάζεσαι πράγματι έναν άνθρωπο που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι διαρκώς αν είπες ή έκανες κάτι που τον πείραξε;

Καρκίνος: Παραβίαση ιδιωτικότητας. Όχι, το να σε ρωτάει κανείς με ποιον στέλνεις μηνύματα ή, ακόμη χειρότερα, ποιοι είναι οι κωδικοί σου στα social media, δεν είναι ρομαντικό ούτε δείχνει ενδιαφέρον – είναι μία κατακόκκινη σημαία. Τρέξε να σωθείς.

Λέων: Αδιαφορία. Επειδή είσαι και λίγο εγωκεντρικός, το να σου συμπεριφέρονται λες και είσαι δεύτερη επιλογή, σου δημιουργεί εμμονή μαζί τους. Καλό είναι να θυμάσαι ότι δε χρειάζεσαι την επιβεβαίωση κανενός – βγάλε ελεύθερα τον νάρκισσο που κρύβεις μέσα σου, όταν βγαίνεις με τέτοια άτομα, και αποχαιρέτησέ τα.

Παρθένος: Εκμετάλλευση. Τι εννοούμε με αυτό; Επειδή είσαι τελειομανής και θέλεις να βοηθάς, μερικές φορές σε χρησιμοποιούν για να ξεπεράσουν παλιές σχέσεις, τραύματα, γενικά για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Ε, όχι. Δεν είσαι εκεί για να φτιάξεις κανέναν.

Ζυγός: Σε θεοποιούν. Σου λένε ότι είσαι ό,τι καλύτερο τους συνέβη ποτέ, κι ας σε ξέρουν ενάμιση μήνα. Σε βομβαρδίζουν με κοπλιμέντα και περιμένουν πράγματα που ποτέ δεν υποσχέθηκες, πράγμα αφόρητα τοξικό. Εσύ, εντωμεταξύ, για κάποιον λόγο γοητεύεσαι από αυτό.

Σκορπιός: Δεν έχουν τις ίδιες αξίες. Όταν κάποιος σου αρέσει, ζεις σε ένα συννεφάκι. Είσαι ρομαντική ψυχή, αφιερώνεις χρόνο στον άλλο, κάνεις κόπο για να είναι καλά. Κι όταν βλέπεις ότι δε μοιράζεται τις ίδιες αξίες, αντί να φύγεις, προσπαθείς να προσαρμοστείς σ’ εκείνες, καταλήγοντας σε μακροχρόνια, τοξική σχέση.

Τοξότης: Είναι κακή επιρροή. Συνήθως ερωτεύεσαι άτομα που δε συμμορφώνονται με κανόνες, που είναι bad boys ή manic pixie dream girls και θα σε βγάλουν από το comfort zone σου. Κι εσύ τους ακολουθείς, κάνοντας πράγματα εκτός του εαυτού σου – μήπως δεν είσαι εσύ αυτός ο άνθρωπος, όμως;

Αιγόκερως: Δε μιλάνε για το μέλλον. Όταν οι άλλοι δε μιλάνε ποτέ για το μέλλον και τα κοντινότερα σχέδια που έχετε κάνει, είναι για το πού θα βγείτε το απόγευμα, κάτι παθαίνεις. Είναι red flag αλλά αισθάνεσαι ότι εσύ θα τους αλλάξεις και θα σε ερωτευτούν χωρίς να το πάρουν είδηση, κάτι που ξέρουμε όλοι πώς θα καταλήξει.

Υδροχόος: Σε απομονώνουν. Στο dating, τείνεις να επιλέγεις άτομα που δεν ταιριάζουν με τους φίλους και την οικογένειά σου και, επειδή πέφτεις με τα μούτρα, συνήθως απομονώνεσαι και αφιερώνεις σ’ εκείνα όλον σου τον χρόνο. Κι η σχέση τελειώνει, κι εσύ συνειδητοποιείς πως χάθηκες από όλους.

Ιχθύς: Έχουν μόνο τρελ@ς πρώην. Σου αρέσει να αισθάνεσαι ότι εσύ διαφέρεις από όλους τους άλλους, οπότε όταν ακούς ιστορίες για την τρέλα των πρώην, δεν προβληματίζεσαι. Θα έπρεπε, ωστόσο. Μήπως ο άνθρωπος που βγαίνεις κάτι έκανε και έβγαλε αυτήν την «τρελή» πλευρά των άλλων; Μήπως δε φταίνε πάντα εκείνοι; Μήπως, σε λίγο καιρό, θα έχει να λέει μία τέτοια ιστορία και για εσένα, ενώ το μόνο που έκανες, ήταν να ρωτήσεις αν έχετε αποκλειστικότητα;


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, το δικό του, τη σχέση σας, το μέλλον, τους κολλητούς αλλα και τους τοξικούς σας συνδυασμούς.