image
pexels
ΖΩΔΙΑ

Έρχεται η πρώτη υπερπανσέληνος του Αυγούστου: Πώς θα επηρεάσει το ζώδιό σου


JTeam

31 Ιουλίου 2023

Ο νέος μήνας ξεκινάει με ένα μαγευτικό ολόγιομο φεγγάρι, γνωστό ως η «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου». Η υπερ - πανσέληνος, που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης. Η απόσταση Γης - Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο). Όταν η πανσέληνος συμβαίνει κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται ότι υπάρχει υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος, όροι που δεν είναι αστρονομικοί.

Ο όρος, σύμφωνα με τη NASA, εφευρέθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979. Μια πανσέληνος στο περίγειο, καθώς είναι πιο κοντά σε μας, φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο. Επίσης μια υπερ-πανσέληνος είναι περίπου 7% μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη σε σχέση με μια μέση πανσέληνο.

Το φεγγάρι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο του χρόνου και το όνομά του έχει το έχει λάβει από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που την συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι. Θα είναι στον Υδροχόο την 1η Αυγούστου 2023 και φέρνει αρκετή αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Για την ακρίβεια, πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, με τη Σελήνη να βρίσκεται στις 9 μοίρες και 16 λεπτά του Υδροχόου. Όσο για το ποια ζώδια επηρεάζει περισσότερο; Τα σταθερά: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους.

Αυτός ο μήνας θα έχει δύο φεγγάρια, ένα την πρώτη μέρα του και ένα την τελευταία

Η Πανσέληνος έρχεται με διάθεση για αλλαγές, εξελίξεις και μας προτρέπει να πάρουμε πολλά ρίσκα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να κάνουμε παρορμητικές κινήσεις, τις οποίες πιθανότατα θα μετανιώνουμε μετά. Σχέσεις θα μπουν στο μικροσκόπιο, ό,τι δεν έχει γερές βάσεις, μάλλον θα διαλυθεί ενώ δεν αποκλείεται να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που τη ζητούν εδώ και καιρό.

image
pexels

Κριός

Η κοινωνική σου ζωή, βρίσκεται ανάμεσα στα highlights αυτής της Πανσελήνου, αγαπητέ Κριέ. Ξέρεις καλά άλλωστε πώς να αξιοποιείς τις ηγετικές σου ικανότητες, να εκφράζεις ελεύθερα τη γνώμη σου και κοινώς, να μη μασάς σε τίποτα. Η υπερπανσέληνος εντείνει τον αυθορμητισμό σου και σε γεμίζει με περισσότερο δυναμισμό, φέρνοντας μια σημαντική ανέλιξη στα επαγγελματικά σου. 

Ταύρος

Η καριέρα σου μπαίνει σε προτεραιότητα εν όψει της Πανσελήνου. Αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ζυγίσεις καλά επαγγελματικές προτάσεις που θα σου κάνουν, προτού τις απορρίψεις. 

Δίδυμοι

Την 1η Αυγούστου, το φεγγάρι θα σε κάνει πιο ειλικρινή με όλους, και κυρίως με τον εαυτό σου ενώ θα σε σπρώξει προς σημαντικές αλλαγές. Είναι το πιο κατάλληλο διάστημα για να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες με επιπρόσθετες σπουδές και ταξίδια αλλά και να γνωρίσεις σημαντικούς ανθρώπους. 

Καρκίνος

Θα έχεις σημαντικά νέα για τα οικονομικά σου ενώ η πανσέληνος αυτή θα σε ωθήσει να επανεξετάσεις σχέσεις και προτεραιότητες. Θα έρθεις πιο κοντά σε σένα και θα θέσεις τα προσωπικά σου όρια όταν οι άλλοι τα παραβιάζουν ενώ θα νιώσεις περισσότερο από ποτέ, πως έχεις την ανάγκη για αυτοπροστασία. 

image
pexels

Λέων

Τα συναισθηματικά σου θα είναι στο επίκεντρο αυτή την Πανσέληνο. Η εποχή σου έχει ξεκινήσει και αυτό σημαίνει ότι αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου και στις ανάγκες σου. Είναι η κατάλληλη περίοδος λοιπόν για να κάνεις μια γνωριμία που θα μπει στη ζωή σου και θα βγάζει προς τα έξω όλο τον αυθορμητισμό και την πιο αυθεντική σου εκδοχή. 

Παρθένος

Σου αρέσει να οργανώνεις τα πάντα και να προσέχεις την κάθε λεπτομέρεια και αυτή η πανσέληνος εναρμονίζεται πλήρως με τις προτεραιότητές σου. Θα έχεις εξαιρετικές ιδέες, και η παραγωγικότητά σου θα είναι σε άλλα επίπεδα. 

Ζυγός

Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις νέα χόμπι και να ασχοληθείς με ό,τι σε παθιάζει. Είσαι από τους τυχερούς του ζωδιακού που θα ευνοηθούν πολύ από το φεγγάρι ενώ θα κάνεις σημαντικές γνωριμίες με πρόσωπα που μόνο θα σε εξελίξουν. 

Σκορπιός 

Με την πανσέληνο, θα θες να έρθεις πιο κοντά στον εαυτό σου. Δεν είσαι σε φάση να κάνεις ακόμη σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου αλλά είναι η σωστή στιγμή να εστιάσεις σε σένα και να δημιουργήσεις το κατάλληλο έδαφος για αυτές, όταν είναι η κατάλληλη ώρα. 
 

image

Τοξότης

Το φεγγάρι θα σε κάνει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή σου, ειδικά στα επαγγελματικά. Θα σε κάνει να αλλάξεις πλεύση σε ό,τι δεν προχωράει και θα σε φέρει πιο κοντά στις εσωτερικές σου ανάγκες. 

Αιγόκερως

Τα χρήματα θα είναι προτεραιότητα για σένα ενώ θα μάθεις να κάνεις καλύτερη διαχείριση. Είναι η πιο σωστή στιγμή για να σκεφτείς έξω από τα καθιερωμένα και να δοκιμάσεις νέα πράγματα που μόνο θα σε ανανεώσουν. 

Υδροχόος 

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνεις ένα ταξίδι που θα σε κάνει να βάλεις τα πράγματα σε μια τάξη και θα διώξει το χάος από το μυαλό σου. Εστίασε σε σένα και πάρε τις απαραίτητες αποστάσεις από άτομα που φημίζονται για την τοξικότητά τους. 

Ιχθείς

Επαναφόρτισε τις μπαταρίες σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Τα συναισθήματα θα είναι έντονα στα συναισθηματικά σου οπότε προσπάθησε να διαχειριστείς τον χείμαρρο που θα βγει προς τα έξω με ψυχραιμία.