ΖΩΔΙΑ

Δύο πανσέληνοι τον Αύγουστο - Το φαινόμενο που θα γίνει ξανά το 2037


JTeam

1 Αυγούστου 2023

Δύο πανσέληνοι τον Αύγουστο - Το φαινόμενο που θα γίνει ξανά το 2037
pexels
Με τα τελευταία διπλά υπερφεγγάρια σε έναν μήνα να παρατηρούνται τον Ιανουάριο του 2018, ο φετινός  Αύγουστος θα είναι ο τελευταίος που θα τα έχει μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2037

Ο Αύγουστος ξεκινάει με ένα μαγευτικό ολόγιομο φεγγάρι, γνωστό ως η «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου». Η υπερ - πανσέληνος, που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης. Η απόσταση Γης - Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο). Όταν η πανσέληνος συμβαίνει κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται ότι υπάρχει υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος, όροι που δεν είναι αστρονομικοί.

Ο νέος μήνας θα είναι ιδιαίτερος και αυτό επειδή θα έχει δύο πανσελήνους μέσα σε έναν μήνα. Με τα τελευταία διπλά υπερφεγγάρια σε έναν μήνα να παρατηρούνται τον Ιανουάριο του 2018, ο φετινός Αύγουστος θα είναι ο τελευταίος που θα τα έχει μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2037. H πρώτη πανσέληνος του μήνα γίνεται σήμερα και συγκεκριμένα στις 2:32 μ.μ σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac. Εκείνο το βράδυ, κοίτα προς τα νοτιοανατολικά μετά τη δύση του ηλίου για να δεις την ανατολή του φεγγαριού του οξύρρυγχου.

Ίσως, έχεις ακούσει ότι υπάρχουν τέσσερις υπερσελήνες στη σειρά φέτος, με την υπερσελήνη της 1ης Αυγούστου να είναι η δεύτερη αυτής της ασυνήθιστης ακολουθίας. Το Supermoon είναι ένας συναρπαστικός όρος για αυτό που οι αστρονόμοι αποκαλούν «περιγειακή πανσέληνος», δηλαδή όταν η πανσέληνος συμβαίνει την ακριβή στιγμή που η Σελήνη είναι πιο κοντά μας στην τροχιά της.

Το μπλε φεγγάρι στις 30 Αυγούστου

Η δεύτερη πανσέληνος θα συμβεί στις 30 Αυγούστου στις 21:36 με μια μπλε σελήνη. Ο όρος «μπλε φεγγάρι» χρησιμοποιείται όταν έχουμε δύο πανσελήνους σε έναν μόνο μήνα. Θα είναι η πλησιέστερη σελήνη της χρονιάς με μόλις 222.043 μίλια απόσταση από τη Γη, ενώ η επόμενη κοντινή πανσέληνος θα γίνει την 5η Νοεμβρίου του 2025 με απόσταση 221.817 μίλια.

Πάντως, η σημερινή πανσέληνος έρχεται με διάθεση για αλλαγές, εξελίξεις και μας προτρέπει να πάρουμε πολλά ρίσκα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να κάνουμε παρορμητικές κινήσεις, τις οποίες πιθανότατα θα μετανιώνουμε μετά. Σχέσεις θα μπουν στο μικροσκόπιο, ό,τι δεν έχει γερές βάσεις, μάλλον θα διαλυθεί ενώ δεν αποκλείεται να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που τη ζητούν εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.