CELEBRITIES

H κόρη του Jamie Foxx μιλάει για το πώς είναι να ζεις με αγχώδη διαταραχή


Αφροδίτη Σακκά

8 Ιουνίου 2017

corinnefoxx.jpg

Η Foxx μιλάει για την ανακούφιση που ένιωσε όταν celebrities όπως "η Selena Gomez μίλησε για τo πώς δυσκολεύεται να αποδεχτεί τον εαυτό της, όταν η Kristen Bell μίλησε για την κατάθλιψή της και όταν η Lena Dunham αποκάλυψε τη μάχη της με την ενδομητρίωση, ένιωσα πως ήταν πραγματικοί άνθρωποι με τους οποίους μπορούσα να ταυτιστώ." 

Δεν πιστεύει πως πρέπει να μοιραζόμαστε όλα μας τα ενδότατα μυστικά με όλον τον κόσμο, αλλά η ίδια ένιωσε πως υπήρχε κάτι που ήθελε να μοιραστεί.

"Οπότε αυτή είναι η αλήθεια μου: Έχω αγχώδη διαταραχή," γράφει η Foxx, η οποία είναι πρέσβειρα του NAMI, το National Alliance on Mental Illness και κάνει ενεργή προσπάθεια να απορριφθεί το στίγμα σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες. 

Η Corinne, ετών 14, παρατήρησε πως οι παλάμες τις ίδρωναν και η καρδιά της χτυπούσε, στην τάξη και ήθελε να τρέξει έξω. Το αγνόησε για μερικούς μήνες, μέχρι που δεν ήθελε καν να περάσει την πόρτα της τάξης. Δεν ήθελε να πέσουν οι βαθμοί της και είε στους γονείς της τι συνέβαινε. Εκείνοι τη βοήθησαν, μίλησε με έναν ειδικό και διαγνώστηκε με αγχώδη διαταραχή.

"Από εκείνη τη στιγμή και μετά, μετατράπηκα σε μαχήτρια. Δεν επρόκειται να αφήσω ποτέ το άγχος να με σταματήσει από το να κάνω τα πράγματα που θέλω να κάνω." Η Foxx άρχισε να συλλέγει όλα τα "εργαλεία" που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν όταν θα ένιωθε αγχωμένη. Μετά από 9 χρόνια που δοκίμασε οποιαδήποτε μέθοδο υπάρχει για την αγχώδη διαταραχή, βρήκε αυτές που δουλεύουν για εκείνη και πλέον μπορεί να συνεχίσει τη ζωή, ξέροντας πώς να αντιμετωπίσει το άγχος της, κάθε φορά που εκείνο επιστρέφει.

"Αν παλεύετε αυτή τη στιγμή, θέλω να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι. Οι μέρες μου δεν είναι ούτε για εμένα εύκολες. Πιέζω και μάχομαι κάθε μέρα, όπως εσείς -κάτι που δεν βλέπετε στα social media."

"Αν νιώθετε αγχωμένοι, καταθλιπτικοί, στρεσαρισμένοι, ή εκτός ελέγχου, δεν χρειάζεται να μείνετε έτσι. Μπορείτε να χτίσετε το δικό σας κουτί εργαλείων για να φροντίσετε τη ψυχική σας υγεία. Όλα αρχίζουν με το να κάνετε το πρώτο βήμα προς την ανάρρωση. Ενώ μπορεί να φαίνεται αδύνατο ή φοβιστικό, να ξέρετε πως έχετε την απόλυτη υποστήριξη και δεν είστε μόνοι σε αυτή τη μάχη."

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.