CELEBRITIES

Η Scarlett Johansson απάντησε σε όσους την κρίνουν για τον τελευταίο ρόλο που ανέλαβε


The Jennettes

15 Ιουλίου 2019

abaca_658959_0731.jpg

Η Scarlett Johansson δέχθηκε έντονη αρνητική κριτική για την απάντησή της σχετικά με την πολιτική ορθότητα. Η απάντηση αυτή ήρθε μετά από την επιλογή της να ενσαρκώσει έναν trans χαρακτήρα, στην επερχόμενη ταινία “Rub & Tug”, οπότε η ίδια μίλησε ανοιχτά για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

"Μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα δέχθηκε επεξεργασία με σκοπό το click bait και δεν έχει ληφθεί υπόψιν το πλαίσιο", είπε η ηθοποιός σε μια δήλωση, αναφερόμενη σε ένα πρόσφαρο άρθρο του περιοδικού "As If". Η ερώτηση που απαντούσα στη συζήτηση με τον σύγχρονο καλλιτέχνη David Salle αφορούσε τη σύγκρουση μεταξύ πολιτικής ορθότητας και τέχνης.".

Η Johansson αποσαφήνισε τη στάση της λέγοντας: "Προσωπικά νιώθω ότι, σε έναν ιδεατό κόσμο, ο οποιοσδήποτε ηθοποιός θα έπρεπε να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε και η τέχνη σε όλες της τις μορφές θα έπρεπε να έχει ανοσία στην πολιτική ορθότητα. Αυτό προσπαθούσα να πώ, παρόλο που δεν βγήκε έτσι προς τα έξω."

Η Johansson ξεκαθάρισε μερικά ακόμα σημεία, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν όλοι οι ηθοποιοί τις ίδιες ευκαιρίες. "Αναγνωρίζω ότι στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη ασυνέπεια στον χώρο, η οποία ευνοεί τους λευκούς, ετεροκανονικούς ηθοποιούς και ότι δεν έχει κάθε ηθοποιός τις ίδιες ευκαιρίες στις οποίες εγώ έχω υπάρξει προνομιούχα", είπε. "Συνεχίζω να υποστηρίζω, και πάντα το έκανα, την διαφορετικότητα σε κάθε χώρο εργασίας και θα συνεχίσω να μάχομαι για έργα στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλοι".

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ανέλαβε τον ρόλο, εξήγησε: "Ως ηθοποιός θα έπρεπε να μπορώ να παίξω οποιονδήποτε άνθρωπο, οποιοδήποτε δέντρο ή οποιοδήποτε ζώο, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και οι απαιτήσεις της", είπε στη συνέντευξη. "Νιώθω ότι είναι ένα είδος μόδας στη δουλειά μου και ότι πρέπει να συμβεί για πολλούς διαφορετικούς κοινωνικούς λόγους, αλλά υπάρχουν φορές που γίνεται άβολο όταν επηρεάζει την τέχνη, επειδή νιώθω ότι η τέχνη δεν πρέπει να έχει περιορισμούς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In 3 days, experience the “heart pounding excitement” of #GhostInTheShell, in theaters, RealD 3D and IMAX 3D this Friday. Get tickets now! [Link In Bio]

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ghost In The Shell (@ghostintheshell) στις

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Johansson κατηγορείται για το ότι αναλαμβάνει ρόλους που προορίζονται για ανθρώπους άλλης φυλής ή σεξουαλικής ταυτότας. Το 2016 έλαβε σκληρή κριτική για τον ρόλο της στην κινηματογραφική μεταφορά της ταινίας "Ghost in the Shell" (To Φάντασμα στο Κέλυφος), στην οποία θα έπρεπε να έχει πρωταγωνιστήσει μια ηθοποιός από την Ιαπωνία.

Δείτε ακόμη: 10 beauty looks της Scarlett Johansson που δε θα ξεχάσουμε ποτέ!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.