CELEBRITIES

Banksy: Πιθανό έργο του εμφανίστηκε μέσα σε μία νύχτα στον τοίχο της φυλακής του Reading


The Jennettes

2 Μαρτίου 2021

Banksy: Πιθανό έργο του εμφανίστηκε μέσα σε μία νύχτα στον τοίχο της φυλακής του Reading

Ένα γκράφιτι που πιθανώς ζωγράφισε ο Banksy εμφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα στον τοίχο της φυλακής του Reading στην Μεγάλη Βρετανία. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το έργο τέχνης εντοπίστηκε στο πλάι του κλειστού πλέον ιδρύματος.

Το έργο τέχνης αυτό δείχνει έναν άντρα ντυμένο με μια ριγέ στολή φυλακισμένου που κατεβαίνει την πλευρά του κτιρίου πάνω σε ένα δεμένο σχοινί. Κάτω από τον άντρα, το σχοινί φαίνεται τελικά να είναι κατασκευασμένο από χαρτί καθώς καταλήγει σε μία γραφομηχανή.  
Σύμφωνα με αρκετούς, ο άντρας απεικονίζει τον Ιρλανδό ποιητή Oscar Wilde, ο οποίος φυλακίστηκε στην συγκεκριμένη φυλακή από το 1895 έως το 1897 με την κατηγορία της «βαριάς ασεβείας με άλλους άντρες». Μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, έγραψε το ποίημα «Η Μπαλάντα της φυλακής του Reading» σχετικά με έναν απαγχονισμό που έλαβε χώρα ενώ έκτιε την ποινή του. Πρόσφατα ξεκίνησε μία καμπάνια για να σώσει το διατηρητέο κτίριο μετά το κλείσιμο του το 2014.


Ο Banksy δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν δημιούργησε το έργο ή όχι. Ο καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα έργα τέχνης γκράφιτι, τα οποία χρησιμοποιεί συχνά ως κοινωνικό σχολιασμό. Τον Δεκέμβριο, ο καλλιτέχνης που διατηρεί κρυφή την ταυτότητα του, ανέλαβε την ευθύνη για ένα έργο τέχνης στην πατρίδα του, το Bristol, που έδειχνε μια γυναίκα να φτερνίζεται.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.