CELEBRITIES

Meghan Markle: Ιδιωτικός ερευνητής αποκάλυψε ότι είχε προσληφθεί από βρετανικό tabloid για να ανακαλύψει την προσωπική ζωή της


The Jennettes

20 Μαρτίου 2021

Meghan Markle: Ιδιωτικός ερευνητής αποκάλυψε ότι είχε προσληφθεί από βρετανικό tabloid για να ανακαλύψει την προσωπική ζωή της

Η Meghan Markle και ο Πρίγκιπας Χάρι εξέδωσαν δηλώσεις αφού ένας ιδιωτικός ερευνητής αποκάλυψε ότι είχε προσληφθεί από το βρετανικό tabloid «The Sun» για να ανακαλύψει την προσωπική ζωή της Meghan κατά τα πρώτα χρόνια της σχέσης της με τον Harry.

Ο ιδιωτικός ερευνητής από τις ΗΠΑ Daniel Hanks δήλωσε στο BBC ότι έλαβε παράνομα προσωπικά στοιχεία που ανήκουν στη Meghan και τα μέλη της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης, της διεύθυνσης και του αριθμού τηλεφώνου της.

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex πιστεύουν ότι σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή προβληματισμού για τη βιομηχανία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την κοινωνία γενικότερα, καθώς αυτή η ερευνητική έκθεση δείχνει ότι οι αρπακτικές πρακτικές του παρελθόντος εξακολουθούν να συνεχίζονται, προκαλώντας μη αναστρέψιμες ζημιές για οικογένειες και σχέσεις. Είναι ευγνώμονες σε όσους εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και υπερασπίζονται τις αξίες της δημοσιογραφίας, οι οποίες χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.», είπε εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσας. 

Ο Hanks είπε ότι αποφάσισε να μιλήσει για τη συνεργασία του με την συγκεκριμένη εφημερίδα για να καθαρίσει τη συνείδησή του. Ερωτηθείς τι θα έλεγε στην Meghan και τον Χάρι, ο ιδιωτικός ερευνητής αποκάλυψε, «Λυπάμαι βαθιά για αυτό που έκανα ... και είμαι διαθέσιμος εάν οι δικηγόροι σας θέλουν να μιλήσουν μαζί μου. Είμαι έτοιμος να σας δώσω αυτά που ξέρω. Σας παρέχω οποιαδήποτε πληροφορία. Απλώς εύχομαι να μην είχε συμβεί ποτέ αυτό.».

Επίσης τόνισε ότι βρήκε όλες τις πληροφορίες με νόμιμα μέσα με εξαίρεση τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τους οποίους χαρακτήρισε «το κλειδί για το βασίλειο».

Οι εκδότες της «The Sun», δημοσίευσαν μια δήλωση όπου παραδέχονται ότι προσέλαβαν τον Hanks. Ωστόσο, είπαν ότι δεν ήταν στα καθήκοντα του να κάνει τίποτα παράνομο ή να παραβιάσει νόμους περί απορρήτου και ότι πράγματι του δόθηκε σαφής γραπτή εντολή να ενεργήσει νόμιμα και υπέγραψε νομική δέσμευση ότι θα το έκανε. Πρόσθεσαν ότι δεν ζήτησαν τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Meghan ούτε χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες που τους παρείχε για οποιαδήποτε παράνομη πρακτική.

Ο Πρίγκιπας Χάρι, εμπλέκεται σε αγωγή εναντίον της «The Sun» για ξεχωριστή υπόθεση. Τον Οκτώβριο του 2019, κατατέθηκε μήνυση εκ μέρους του Δούκα του Sussex εναντίον της News UK (ιδιοκτήτριας της «The Sun») και της MGN (πρώην ιδιοκτήτριας της «The Mirror») στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με φερόμενη παράνομη υποκλοπή μηνυμάτων τηλεφωνητή.

Τον περασμένο μήνα, η Meghan, κέρδισε στη δικαστική διαμάχη εναντίον των εκδοτών της «Mail on Sunday», αφού ένας Βρετανός δικαστής εξέδωσε συνοπτική απόφαση υπέρ της για πέντε άρθρα που δημοσιεύθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019, τα οποία αναπαράγουν τμήματα της χειρόγραφης επιστολής που έστειλε ο πατέρας της, Thomas Markle, μετά τον βασιλικό γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο του 2018.

Σε απάντηση στην απόφαση η Meghan είπε, «Αυτές οι τακτικές (και αυτές των αδελφών εκδόσεών των «MailOnline» και «Daily Mail») δεν είναι καινούργιες. Στην πραγματικότητα, συνεχίζονται για πολύ καιρό χωρίς συνέπειες. Γι’αυτούς, είναι ένα παιχνίδι. Για εμένα και για πολλούς άλλους, είναι πραγματική ζωή, πραγματικές σχέσεις και πολύ αληθινή θλίψη. Η ζημιά που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν είναι πολύ βαθιά.».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.