CELEBRITIES

«Οι άνδρες συνάδελφοί μου αμείβονται πενταπλάσια»: Διάσημη ηθοποιός του Bollywood στη μάχη για την ισότητα


The Jennettes

5 Ιουλίου 2021

«Οι άνδρες συνάδελφοί μου αμείβονται πενταπλάσια»: Διάσημη ηθοποιός του Bollywood στη μάχη για την ισότητα
Η Taapsee Pannu είναι μία από τις διασημότερες ηθοποιούς του Bollywood. Μιλώντας για πρώτη φορά για το μισθολογικό χάσμα των φύλων, έφερε στο φως την ανισότητα που κυριαρχεί.

Η Taapsee Pannu είναι μία από τις διασημότερες ηθοποιούς του Bollywood. Μιλώντας για πρώτη φορά για το μισθολογικό χάσμα των φύλων, έφερε στο φως την ανισότητα που κυριαρχεί. Δήλωσε πως οι γυναίκες που ζητούν περισσότερα χρήματα χαρακτηρίζονται «δύσκολες», ενώ όταν ένας άνδρας κάνει το ίδιο, ο κόσμος το λαμβάνει σαν σημάδι επιτυχίας.

Σε συνέντευξή της μίλησε για τις ταινίες που επικεντρώνονται στις ιστορίες των γυναικών. Αποκάλυψε όχι μόνο ότι το budget τους είναι χαμηλότερο, αλλά και πως το κοινό φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taapsee Pannu (@taapsee)

«Αν μία ηθοποιός απαιτήσει περισσότερα, θεωρείται δύσκολη και προβληματική κι αν ένας άνδρας ζητήσει περισσότερα, αντιμετωπίζεται ως επιτυχημένος. Η διαφορά είναι πως, οι άνδρες που ξεκίνησαν την ίδια εποχή με εμένα, κερδίζουν τριπλάσια έως πενταπλάσια χρήματα. Και το χάσμα διευρύνεται ασταμάτητα, όσο καλύτεροι γινόμαστε», είπε στο National Bulletin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taapsee Pannu (@taapsee)

Όσο για τους θεατές, υποτιμούν τις πρωταγωνίστριες – και τις γυναίκες στο χώρο της ψυχαγωγίας, γενικότερα. «Ακόμη και τώρα, δυσκολευόμαστε με τους προϋπολογισμούς των ταινιών. Όλοι ακούν πως όταν το έργο είναι γυναικείο, το budget πρέπει να “κοπεί” – κι αυτό γιατί οι αμοιβές μας είναι πάντα κατώτερες από εκείνες των ανδρών συναδέλφων μας. Και το κοινό παίζει σημαντικό ρόλο», πρόσθεσε η Taapsee.

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram
 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.