UPDATE #NOW

«Για ένα πιο ισότιμο μέλλον»: Το Ίδρυμα Gates διαθέτει 2.1 δισ. για να γεφυρώσει το χάσμα των φύλων


The Jennettes

1 Ιουλίου 2021

«Για ένα πιο ισότιμο μέλλον»: Το Ίδρυμα Gates διαθέτει 2.1 δισ. για να γεφυρώσει το χάσμα των φύλων

Λίγο μετά το διαζύγιο δισεκατομμυρίων και τη δημόσια εικόνα του Bill Gates που καταρρέει, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσε την Τετάρτη μία σημαντική κίνηση για την ισότητα. Πρόκειται να διαθέσει 2,1 δισ. δολάρια ώστε να περιοριστεί το χάσμα των φύλων μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Ο κόσμος πολεμά την για την ισότητα εδώ και δεκαετίες, αλλά η πρόοδος είναι αργή. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσουμε ένα κίνημα και να φέρουμε την πραγματική αλλαγή», δήλωσε η Melinda Gates. «Η ομορφιά του αγώνα μας για την ισότητα των φύλων είναι πως κάθε άνθρωπος έχει να κερδίσει κάτι από αυτήν. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να χτίσουμε ένα καλύτερο, πιο ισότιμο μέλλον».

Με αυτήν τη δέσμευση 2.1 δισεκατομμυρίων, το Ίδρυμα θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς άξονες που διαδραματίζουν ρόλο – κλειδί στην επίτευξη της ισότητας: την οικονομική ενδυνάμωση, τα σχέδια για οικογένεια και την ενδυνάμωση της γυναικείας ηγεσίας.

Αναλυτικά, τα 650 εκατομμύρια θα διατεθούν στη βελτίωση της οικονομικής συμπερίληψης των γυναικών και τον περιορισμό των εμποδίων που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας, ενώ 1,4 δισεκατομμύρια θα αφορούν αποκλειστικά την πρόσβαση σε αντισυλληπτικά χάπια και τη στήριξη οργανισμών αφιερωμένων στην οικογένεια. Με τα υπόλοιπα, θα γίνει προσπάθεια για συστημική αλλαγή, ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια να μπορούν να διεκδικούν ευκολότερα ηγετικές θέσεις, χωρίς να υποτιμώνται εξαιτίας του φύλου τους.

 

Δείτε ακόμη:


 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr