REAL LIFE TRUE STORIES

Πώς η ταινία Black Widow έγινε η απάντηση της Marvel στο κίνημα #Metoo


Εύα Κονδύλη

9 Ιουλίου 2021

Πώς η ταινία Black Widow έγινε η απάντηση της Marvel στο κίνημα #Metoo
Η Scarlett Johansson αναφέρει ότι η πολυαναμενόμενη ταινία της, «Black Widow» άρχισε να διαμορφώνεται πραγματικά το 2017, εν μέσω του κινήματος του #Metoo.

Η Scarlett Johansson αναφέρει ότι η πολυαναμενόμενη ταινία της, «Black Widow» άρχισε να διαμορφώνεται πραγματικά το 2017, εν μέσω του κινήματος του #Metoo.

Πριν τις καταγγελίες για σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση από διάσημες Ελληνίδες ηθοποιούς συγκλονίσουν τη χώρα μας, οι ΗΠΑ είχαν αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο. 

Μετά την έκθεση των διαδεδομένων ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του Harvey Weinstein στις αρχές Οκτωβρίου 2017, το κίνημα άρχισε να εξαπλώνεται ως hashtag στα κοινωνικά μέσα. 

Στις 15 Οκτωβρίου 2017, η Αμερικανίδα ηθοποιός Alyssa Milano δημοσίευσε στο Twitter, «Εάν όλες οι γυναίκες που έχουν παρενοχληθεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά έγραφαν #Metoo στη σελίδα τους, θα μπορούσαμε να δώσουμε στους ανθρώπους μια αίσθηση του μεγέθους του προβλήματος».

Ακολούθησαν σύντομα πολλές δημοσιεύσεις και απαντήσεις από σημαντικές Αμερικανίδες διασημότητες όπως η Gwyneth Paltrow, η Ashley Judd, η Jennifer Lawrence, και η Uma Thurman.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Black Widow (@black.widow)

Η Johansson είπε σε μια νέα συνέντευξη με το Yahoo ότι εκείνη και οι σεναριογράφοι είχαν έμπνευση να συγκρίνουν μεταξύ της ιστορίας του χαρακτήρα της Marvel και των γυναικών που είχαν βιώσει κατάχρηση από τους άνδρες εξουσίας στην πραγματική ζωή.

«Έπρεπε να σχολιάσουμε ποια είναι αυτή η απίστευτη κίνηση των γυναικών που αντιμετωπίζουν αυτές τις κοινές εμπειρίες τραύματος με το να μιλάνε και να υποστηρίζουν η μία την άλλη», είπε. «Νιώσαμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο πραγμάτων».

Η ταινία ακολουθεί τον χαρακτήρα της Johansson, Natasha Romanoff, σε μια προσπάθεια να νικήσει τον Dreykov, που απαγάγει γυναίκες και τις αναγκάζει να γίνουν δολοφόνοι που ονομάζονται «Widows».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Black Widow (@black.widow)

«Ήταν θύμα παιδικού τραύματος και εκμετάλλευσης και είναι ένα παρελθόν που δεν θέλει να αντιμετωπίσει», είπε η Johansson. «Και τότε η αδερφή της, ένα άτομο που είναι πολύ ανεξάρτητο, βασικά την αναγκάζει να συμβιβαστεί με αυτό και να έρθει αντιμέτωπη μαζί του».

Προσθέτοντας, «Ένιωσα πάρα πολύ ωραία με αυτό που συμβαίνει τώρα. Ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι είχα μια πλατφόρμα και μπορούσα να σχολιάσω στο κίνημα #Metoo».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Splash News

Δείτε ακόμη: 10 beauty looks της Scarlett Johansson που δε θα ξεχάσουμε ποτέ!

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr