CELEBRITIES

O 18χρονος που θα γίνει ο νεότερος άνθρωπος που θα πετάξει στο διάστημα με την πτήση του Jeff Bezos


The Jennettes

19 Ιουλίου 2021

Daemen
Η αεροδιαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, «Blue Origins», ανακοίνωσε τον πρώτο πελάτη στην ιστορία της που πληρώνει για να πάει στο διάστημα.

Η αεροδιαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, «Blue Origins», ανακοίνωσε τον πρώτο πελάτη στην ιστορία της που πληρώνει για να πάει στο διάστημα.

Ο 18χρονος Oliver Daemen θα είναι το νεότερο άτομο που θα ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα με την πρώτη ανθρώπινη πτήση της «Blue Origins» στις 20 Ιουλίου. Θα πετάξει ανάμεσα στον Jeff Bezos, τον Mark Bezos και την πιλότο Wally Funk στο πύραυλο New Shepard.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που πηγαίνω στο διάστημα», είπε ο έφηβος σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την ολλανδική υπηρεσία ειδήσεων Bright. «Το ονειρεύομαι αυτό όλη μου τη ζωή». 

Ο πατέρας του Daemen, Joes Daemen, CEO της ολλανδικής εταιρείας ιδιωτικών μετοχών «Somerset Capital Partners», πλήρωσε τη θέση, αλλά επέλεξε να στείλει τον γιο του αντ 'αυτού, ανέφερε το CNBC. Η τιμή της θέσης δεν έχει αποκαλυφθεί προς το παρόν.

Ο Daemen παίρνει τη θέση ενός ανώνυμου νικητή δημοπρασίας που θα συνόδευε στους αδελφούς Bezos στην πρώτη διαστημική πτήση τους, αλλά έπρεπε να επιλέξει μια μελλοντική πτήση, λόγω συγκρούσεων προγραμματισμού, δήλωσε η «Blue Origins» σε δελτίο τύπου.

Ο Daemen δεν είναι θα είναι ο μόνος που θα καταγράψει ρεκόρ με τη διαστημική αυτή πτήση. Η 82χρονη Funk, θα γράψει επίσης ιστορία ως το γηραιότερο άτομο που ταξίδεψε ποτέ στο διάστημα, ένα ρεκόρ που σήμερα κατέχει ο αστροναύτης John Glenn, ο οποίος στάλθηκε σε τροχιά για τελευταία φορά σε ηλικία 77 ετών το 1998 από την NASA.

Η Funk είναι μέλος του «Mercury 13», μια ομάδας γυναικών που δοκιμάστηκαν για να γίνουν αστροναύτες τη δεκαετία του 1960, αλλά τελικά το πρόγραμμά τους ακυρώθηκε λίγο αργότερα, σύμφωνα με την «The Washington Post».
«Κανείς δεν περίμενε περισσότερο» δήλωσε ο Bezos σε μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας ότι η Funk θα είναι η «επίτιμη καλεσμένη» του στις 20 Ιουλίου.

Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε ο Bezos, η Funk εξήγησε ότι «πετάει από πάντα», έχει 19.600 ώρες πτήσης στο βιογραφικό της και ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου της στο πρόγραμμα «Mercury 13», της είχαν πει ότι «είχε κάνει το καλύτερο σκορ και ολοκλήρωσε τη δουλειά γρηγορότερα από οποιοδήποτε από τα παιδιά». Ωστόσο, το απόλυτο όνειρό της να ταξιδέψει στο διάστημα την απέφευγε. «Πήρα τέσσερις φορές τη NASA. Είπα, «Θέλω να γίνω αστροναύτης». Αλλά κανείς δεν με πήρε ποτέ. Δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε ποτέ», είπε. 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, το New Shepard είναι «πλήρως αυτόνομο», καθώς δεν θα υπάρχει πιλότος και θα είναι όλοι επιβάτες. Το επαναχρησιμοποιούμενο όχημα μπορεί να πραγματοποιήσει 11 λεπτά πτήσης στο διάστημα, «σχεδιασμένο για να μεταφέρει αστροναύτες και να ερευνά ωφέλιμα φορτία πέρα από τη γραμμή Kármán - το διεθνώς αναγνωρισμένο όριο του διαστήματος». 
 

Πηγή φωτογραφίας: Instagram oliver_daemen

Δείτε ακόμη: Η ΝΑSA δημοσίευσε 8.500 φωτογραφίες από διαστημικές αποστολές

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.