CELEBRITIES

Το διάσημο μωρό από το Nevermind των Nirvana, μηνύει το συγκρότημα για «παιδική πορνογραφία»


The Jennettes

25 Αυγούστου 2021

Το διάσημο μωρό από το Nevermind των Nirvana, μηνύει το συγκρότημα για «παιδική πορνογραφία»
30 χρόνια μετά την κυκλοφορία ενός από τα πιο διάσημα μουσικά άλμπουμ του κόσμου, του Nevermind των Nirvana, το διάσημο μωρό που εμφανίζεται στο iconic εξώφυλλο του δίσκου, μηνύει το συγκρότημα για «παιδική πορνογραφία».

30 χρόνια μετά την κυκλοφορία ενός από τα πιο διάσημα μουσικά άλμπουμ του κόσμου, του Nevermind των Nirvana, το γυμνό μωρό που εμφανίζεται στο iconic εξώφυλλο του δίσκου, μηνύει το συγκρότημα για «παιδική πορνογραφία».

Ο, πλέον 30χρονος, άνδρας με το όνομα Spencer Elden, ισχυρίζεται ότι «η ταυτότητα και το νόμιμο όνομά του συνδέονται πλέον για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που γνώρισε ως ανήλικος, η οποία διανέμεται και πωλείται παγκοσμίως από τότε που ήταν μωρό μέχρι σήμερα», σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Ο Elden μηνύει τους Nirvana, τα επιζώντα μέλη και την περιουσία του Kurt Cobain

Ισχυρίζεται ότι δεν μπόρεσε να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη χρήση της εικόνας επειδή ήταν μόλις τεσσάρων μηνών και ότι ούτε οι νόμιμοι κηδεμόνες του έδωσαν τη συγκατάθεσή τους.

jenny.gr

@discoverthecovers/Instagram

Ο Elden υποστηρίζει επίσης ότι οι Nirvana αθέτησαν την υπόσχεσή τους να καλύψουν τα γεννητικά του όργανα με ένα αυτοκόλλητο και ότι η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε είναι στην πραγματικότητα «παιδική πορνογραφία». 

Ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε «εμπορικές σεξουαλικές πράξεις» και η διάσημη εικόνα του ως γυμνό μωρό του προκάλεσε ισόβια ζημιά, επηρεάζοντας τόσο τη ζωή του, όσο και την ψυχική του υγεία. Τώρα ζητά τουλάχιστον 150.000 δολάρια από κάθε μέλος.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Elden δηλώνει κάτι τέτοιο και φθάνει σε σημείο μήνυσης.

Στο παρελθόν, έχει αναδημιουργήσει πολλές φορές το συγκεκριμένο εξώφυλλο και έχει ακόμη και τατουάζ το «Nevermind» στο στήθος του, ενώ στην 25η επέτειο του άλμπουμ το 2016, ανέφερε στη New York Post: «Είπα στον φωτογράφο, "Ας το κάνουμε γυμνό". Αλλά σκέφτηκε ότι θα ήταν περίεργο, έτσι φόρεσα το σορτσάκι μου», είπε τότε. 

«Η επέτειος σημαίνει κάτι για μένα. Είναι περίεργο που το έκανα αυτό για πέντε λεπτά όταν ήμουν 4 μηνών και έγινε αυτή η πραγματικά iconic εικόνα», είπε. «Είναι ωραίο, αλλά παράξενο να είμαι μέρος κάτι τόσο σημαντικού που δεν θυμάμαι καν».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BINYL (@binylsg)

 

Η φωτογραφία του Elden τραβήχτηκε το 1991, με τον φωτογράφο Kirk Weddle να ρωτά τους γονείς για συναίνεση. Η διαδικασία κράτησε 15 δευτερόλεπτα, ενώ η πληρωμή ήταν μόνο 200 δολάρια.

Όποια και να είναι τα πραγματικά αισθήματα του Elden ή ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση, η μήνυση υποστηρίζει ότι η φωτογραφία που επέλεξε ο ηγέτης των Nirvana, Kurt Cobain, υποδηλώνει έναν «εργαζόμενο του σεξ που αρπάζει ένα χαρτονόμισμα ενός δολαρίου».

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 διάσημοι που έδωσαν «μάχη» με τα ναρκωτικά και βγήκαν νικητές

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.