CELEBRITIES

Οι πιο παράξενες θεωρίες συνωμοσίας για τους θανάτους διάσημων προσώπων


The Jennettes

12 Σεπτεμβρίου 2021

Avril
Οι θάνατοι διάσημων προσώπων συχνά πυροδοτούν έντονα συναισθήματα στους θαυμαστές τους. Για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς, μπορεί να μοιάζει σαν να χάνουν κάποιον πολύ αγαπημένο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην έχουν συναντήσει το είδωλο τους ποτέ στην πραγματική ζωή. Κάποιοι όμως πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και βρισκόμενοι σε μία κατάσταση άρνησης καταφεύγουν στη δημιουργία και διάδοση περίεργων θεωριών συνωμοσίας. Παρακάτω ακολουθούν 4 δημοφιλή παραδείγματα.

Οι θάνατοι διάσημων προσώπων συχνά πυροδοτούν έντονα συναισθήματα στους θαυμαστές τους. Για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς, μπορεί να μοιάζει σαν να χάνουν κάποιον πολύ αγαπημένο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην έχουν συναντήσει το είδωλο τους ποτέ στην πραγματική ζωή. Κάποιοι όμως πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και βρισκόμενοι σε μία κατάσταση άρνησης καταφεύγουν στη δημιουργία και διάδοση περίεργων θεωριών συνωμοσίας. Παρακάτω ακολουθούν 4 δημοφιλή παραδείγματα.

Michael Jackson

Αν και ο Michael Jackson ζούσε μια αρκετά προβληματική ζωή, ο θάνατος του βασιλιά της ποπ τον Ιούνιο του 2009 ήταν ένα μεγάλο σοκ για τα εκατομμύρια των θαυμαστών του. Τη στιγμή του θανάτου του, οι λάτρεις της μουσικής περίμεναν την πολύ καθυστερημένη μουσική επιστροφή του. Ο τραγικός θάνατος του έμεινε στα πρωτοσέλιδα για μήνες καθώς οι λεπτομέρειες έρχονταν στο φως. Ο Jackson πέθανε από υπερβολική δόση αναισθητικής προποφόλης, η οποία χορηγήθηκε από τον ιδιωτικό γιατρό του Dr. Conrad Murray, σύμφωνα με την The Guardian. Ο Murray κρίθηκε αργότερα ένοχος για ακούσια ανθρωποκτονία.

Ορισμένοι ωστόσο πιστεύουν ότι ο Jackson στην πραγματικότητα δολοφονήθηκε, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του, της Paris, η οποία το 2017 ισχυρίστηκε ότι «πολλοί άνθρωποι» θα ήθελαν τον πατέρα της νεκρό και ότι εξακολουθούσε να αναζητά δικαιοσύνη. 
Μια άλλη θεωρία που έκανε τον γύρο του κόσμου ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής είχε πλαστογραφήσει τον θάνατό του. Η ιδέα αυτή κέρδισε έδαφος μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο διαδίκτυο που υποτίθεται ότι έδειχνε μια φιγούρα που έμοιαζε στον Jackson να βγαίνει από το πίσω μέρος του φορτηγού του ιατροδικαστή ζωντανός και καλά. Η The Guardian ισχυρίζεται ότι ο ίδιος χρωστούσε 500 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή του θανάτου του, γεγονός που υποστηρίζουν οι συνωμοσιολόγοι ότι ήταν ο λόγος που αποφάσισε να σκηνοθετήσει το θάνατο του.  

michaeljackson.jpg

Avril Lavigne

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των θαυμαστών της, η Avril Lavigne ήταν η φωνή της εφηβείας τους. Αλλά ο κόσμος του Lavigne fandom περιέχει επίσης ένα ανορθόδοξο υποσύνολο που ισχυρίζεται ότι η Lavigne που βλέπουμε στη σκηνή σήμερα δεν είναι η πραγματική Avril. Σύμφωνα με το Vice, οι θαυμαστές αυτοί πιστεύουν ότι η Lavigne βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της λίγο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της «Let It Go» και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από μια ηθοποιό που ονομάζεται Melissa Vandella, η οποία ήταν σωσίας της. 

Η περίεργη αυτή θεωρία πρωτοεμφανίστηκε σε ένα βραζιλιάνικο ιστολόγιο με τίτλο «Avril Está Morta», ενώ η απόδειξη της υποτιθέμενης συγκάλυψης περιλαμβάνει ανάλυση των διαφορετικών κηλίδων του δέρματος των γυναικών, του στυλ ρουχισμού και διάφορους στιχουργικούς υπαινιγμούς για τον πρόωρο θάνατο της πραγματικής Lavigne. Ο δημιουργός του ιστολογίου απέρριψε έκτοτε την περίεργη θεωρία του, αν και αυτό δεν την σταμάτησε από το να αναδύεται ξανά και ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

jenny.gr

Steve Jobs

Ο ιδρυτής και CEO της Apple, Steve Jobs, πέθανε από νευροενδοκρινικό καρκίνο στις 5 Οκτωβρίου 2011, μόλις 18 μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του iPad. Μέχρι τότε, οι καινοτομίες που είχε φέρει είχαν ήδη αλλάξει μια για πάντα το τοπίο της οικιακής τεχνολογίας. 

Αν και ήταν άρρωστος για αρκετά χρόνια, φαινόταν πάντα καλά στην υγεία του σε δημόσιες εμφανίσει, γεγονός που φυσικά έδωσε τροφή στις διάφορες θεωρίες συνομωσίας. Το 2019 για παράδειγμα, έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο μια εικόνα που ισχυριζόταν ότι έδειχνε τον Jobs ζωντανό και καλά να ζει στο Κάιρο της Αιγύπτου. Το Al Bawaba σημειώνει ότι ο Jobs ήταν συριακής καταγωγής και είχε αγάπη στη Μέση Ανατολή, οπότε πιθανότατα αποφάσισε να σκηνοθετήσει τον θάνατό του και να μετακομίσει εκεί για να απολαύσει μια πιο ήσυχη ζωή. Ο ίδιος έχει εντοπιστεί έκτοτε σε διάφορα σημεία του κόσμου σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους, συμπεριλαμβανομένου του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όπως αναφέρει το The India Times.

jenny.gr

John Lennon

Στην εποχή του Διαδικτύου, χρειάζεται μόνο ένα άτομο με έναν blog για να διαδώσει μια περίεργη θεωρία που θα μπει στη συνείδηση του κοινού, ανεξάρτητα από το πόσο γελοία μπορεί να μοιάζει αυτή.  

Ο Steve Lightfoot, ο δημιουργός της ιστοσελίδας Lennon Murder Truth, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εξηγεί ότι εγκατέλειψε το όνειρό του να παίξει επαγγελματικό γκολφ μετά την ανακάλυψή κυβερνητικών κωδικών σε μεγάλα ειδησεογραφικά περιοδικά που συνέδεαν την κυβέρνησή και έναν διάσημο συγγραφέα ιστοριών τρόμου με τη δολοφονία του John Lennon. Η υπόθεση του Lightfoot φαίνεται να βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη φυσική ομοιότητα του Stephen King με τον πραγματικό δολοφόνο του Lennon, τον Mark Chapman, ο οποίος φυλακίστηκε μετά την παραδοχή της ενοχής του το 1981.  

Η παράξενη θεωρία του Lightfoot ισχυρίζεται επίσης ότι ο King δολοφόνησε τον Lennon μετά από εντολή δύο Προέδρων των Η.Π.Α, του Ronald Reagan και του Richard Nixon, οι οποίοι είχαν εξαιρέσει τον αριστερό ακτιβισμό του Lennon. Ευτυχώς, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τη θεωρία του.

ht_john_lennon_ll_120220_vblog.jpg
ht john lennon ll 120220 vblog
Πηγή φωτογραφιών: Getty images

Δείτε ακόμη: Yoko Ono - John Lennon: Το πιο iconic ζευγάρι της ιστορίας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.