CELEBRITIES

Ο νέος σκηνοθέτης του James Bond αλλάζει το παρελθόν "βιαστή" του 007 και δίνει βήμα στις γυναίκες


The Jennettes

23 Σεπτεμβρίου 2021

Ο νέος σκηνοθέτης του James Bond αλλάζει το παρελθόν "βιαστή" του 007 και δίνει βήμα στις γυναίκες

Η ταινία "No Time To Die" αναγκάστηκε να αλλάξει ημερομηνία εξαιτίας της πανδημίας, και ο Αμερικανός σκηνοθέτης της μιλά για τη νέα εποχή και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Ο Daniel Craig κάνει φινάλε ως James Bond και ο Cary Fukunaga σκηνοθετεί για πρώτη φορά, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Danny Boyle. Αυτό που διαφοροποιεί την ταινία από τις υπόλοιπες Bond movies, είναι ότι γεννήθηκε το 2016, στην προ-Harvey Weinstein εποχή, αλλά θα προβληθεί το 2021. Και είναι πολλά αυτά που έχουν αλλάξει έκτοτε για τις γυναίκες. Ευτυχώς.

Ο Fukunaga έδωσε συνέντευξη στο The Hollywood Reporter και θυμάται μία σκηνή από την εποχή του Sean Connery και μία James Bond ερωτική σκηνή, που θα την έλεγες και βιασμό. «Είναι στο Thunderbolt ή στο Goldfinger, όπου, βασικά, ο χαρακτήρας του Sean Connery βιάζει μια γυναίκα; Εκείνη λέει όχι όχι όχι και αυτός λέει ναι, ναι, ναι. Κάτι που δεν θα περνούσε σήμερα». Ο ίδιος πάντως προτιμά την εκδοχή του Daniel Craig που είναι περισσότερο αυθεντικός και λιγότερο ο άντρας που έχει συνέχεια το φρύδι σηκωμένο.

Οι γυναίκες στη νέα εποχή του James Bond

Η άποψη του σκηνοθέτη δεν είναι ότι πρέπει να υπάρξει γυναίκα Bond. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο κόσμος γύρω από τον 007. Και σε αυτό θα βοηθήσει η δημιουργία περισσότερων γυναικείων ρόλων, με ισχυρή προσωπικότητα. Η Lasana Lynch, πάντως, υποδύεται την πράκτορα Nomi και στηρίζει απόλυτα την οπτική του Fukunaga.

«Ο Cary έδωσε ισότητα στους γυναικείους ρόλους και επέτρεψε στο κοινό να τις γνωρίσει μέσα από σόλο σκηνές. Ως Nomi, μία νέα μαύρη γυναίκα, δεν ένιωσα ότι στεκόμουν πίσω από ένα λευκό άντρα. Οι γυναίκες στη νέα ταινία James Bond έχουν δική τους φωνή και δύναμη και αυτή ήταν μία συνειδητή απόφαση του Cary».

Υποθέτουμε βέβαια ότι σε αυτή την αλλαγή συνέβαλε και η Phoebe Waller-Bridge με το σενάριό της, αν και αποχώρησε από την παραγωγή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS