CELEBRITIES

Στα 90 της, η Lois Smith έγινε η γηραιότερη ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Tony


The Jennettes

27 Σεπτεμβρίου 2021

Στα 90 της, η Lois Smith έγινε η γηραιότερη ηθοποιός που κέρδισε βραβείο Tony

Η Lois Smith μόλις έθεσε ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Στην 74η τελετή απονομής των Tony Awards, η πρωταγωνίστρια του The Inheritance έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που πήρε βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Κατάφερε, στα 90 της χρόνια, να ξεχωρίσει ως Margaret και να δείξει πως το ταλέντο δεν έχει ηλικία.

«Λατρεύω τις ζωντανές θεατρικές παραστάσεις», είπε στην ομιλία που εκφώνησε, «Δούλεψα στο Inheritance για πρώτη φορά σε ένα workshop, όπου ο Matthew Lopez τελείωνε ένα θεατρικό για την επιδημία του AIDS και ήταν εν μέρει βασισμένο στο βιβλίο του E.M. Forster, Howards End, το οποίο είναι το αγαπημένο μου για όσο με θυμάμαι».

«Ο E.M. Forster μας έδωσε ένα μήνυμα μέσα από το Howards End, το οποίο απευθύνεται σε όλους εμάς που είμαστε εδώ και γιορτάζουμε τη σημασία, τους θεσμούς του ζωντανού θεάτρου: Μόνο να μένετε ενωμένοι».

Η Lois Smith έχει υπάρξει δύο ακόμη φορές υποψήφια για βραβείο Tony – το 1996 για το Buried Child και το 1990 με το The Grapes of Wrath. Έχει επίσης αφήσει ιστορία με την ερμηνεία της σε ταινίες όπως οι Twister, Lady Bird και Minority Report, αλλά και με τηλεοπτικούς της ρόλους στα True Blood, The Americans και Ray Donovan.

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι 10 πλουσιότερες ηθοποιοί 

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.