CELEBRITIES

«Εγώ θα έπρεπε να είμαι στο εξώφυλλο της Vogue»: Ο Billy Porter απαξιώνει τον Harry Styles (και χάνει το δίκιο του)


Κλέλια Φατούρου

19 Οκτωβρίου 2021

«Εγώ θα έπρεπε να είμαι στο εξώφυλλο της Vogue»: Ο Billy Porter απαξιώνει τον Harry Styles (και χάνει το δίκιο του)

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Harry Styles έγινε ο πρώτος άντρας που μπήκε στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue, και το έκανε φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα με μαύρο blazer.

Η συγκεκριμένη φωτογράφηση συμβόλιζε τη νέα εποχή της έκφρασης στην ανδρική μόδα και ο Harry Styles είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη επιλογή. Έλα όμως που ο Billy Porter έχει διαφορετική άποψη. Και είναι αρκετά έντονη. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα The Sunday Times, μιλάει για διακρίσεις και άνισες ευκαιρίες. «Νιώθω ότι η βιομηχανία της μόδας με αποδέχτηκε επειδή έπρεπε. Εγώ δημιούργησα τη συζήτηση γύρω από τη non-binary μόδα, και παρόλα αυτά, η Vogue επέλεξε τον Harry Styles. Έναν λευκό στρέιτ άντρα, με φόρεμα».

Η αυτοβιογραφία του Billy Porter "Unprotected: A Memoir", που θα δημοσιευτεί μέσα στον Οκτώβριο, παρουσιάζει όλες τις δυσκολίες που συνάντησε ο ηθοποιός μέχρι να φτάσει στο σήμερα. Η πτώχευση το 2007, το Pose που του χάρισε ένα Emmy αλλά και την αναγνώριση, η συζήτηση γύρω από τη μόδα και τα φύλα. Το μεγάλο του παράπονο είναι ότι δεν πήρε ποτέ τα credits που του αναλογούσαν. «Ήμουν ο πρώτος που έβαλε φούστες και φορέματα και τώρα το κάνουν όλοι. Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα για τον Harry Styles αλλά δεν νομίζω ότι νοιάζεται. Το κάνει γιατί είναι τάση, ενώ για εμένα είναι πολιτική. Εγώ έπρεπε να παλέψω όλη μου τη ζωή για να φτάσω στο σημείο να βάλω φόρεμα στα Όσκαρ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο Styles, είναι να είναι λευκός και στρέιτ».

Η λεπτομέρεια που αγνοεί ο Billy Porter

Ως θαυμάστρια του Porter, του στιλ, του μακιγιάζ και του ρόλου του στο Pose, καταλαβαίνω απόλυτα τον λόγο για τον οποίο βιώνει απόρριψη. Το να νιώθεις ότι παλεύεις για κάτι όλη σου τη ζωή σε μία συντηρητική κοινωνία και στο τέλος να μην επιβραβεύεσαι. Να νιώθεις ότι οφείλουν να σε αποδεχτούν επειδή είσαι μαύρος και γκέι, φοβούμενοι το cancel culture. Όλα αυτά είναι κατανοητά, σεβαστά. Ξέρουμε πως δεν δίνονται ίσες ευκαιρίες. 

Ωστόσο, ο Billy Porter χάνει μία σημαντική λεπτομέρεια. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και αλλάζει όλο το νόημα του να έχεις τον Harry Styles στο εξώφυλλο της Vogue. Ο στόχος είναι να αντιληφθούμε και να αποδεχθούμε ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι η μόδα δεν θα έπρεπε να διαχωρίζεται σε ανδρική και γυναικεία. Πρέπει να είναι non binary και να ντυνόμαστε χωρίς κανόνες και περιορισμούς, με βάση το φύλο. Ο Billy Porter θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή, αλλά ανήκει στην γκέι κοινότητα και ίσως το μήνυμα δεν περνά σωστά. Ένας στρέιτ άντρας που φορά φόρεμα από δαντέλα και βάφει τα νύχια του ισχυροποιεί το μήνυμα. Δεν χρειάζεται να είσαι γκέι για να βαφτείς. Δεν επηρεάζεται ο ανδρισμός σου επειδή θα βάλεις φούστα. Η μόδα αλλάζει και η Vogue ήθελε να δείξει αυτό ακριβώς. Ο Billy Porter έχασε κάπου το νόημα. Έκανε και ένα ακόμη λάθος. Χαρακτήρισε το non binary ντύσιμο ως κάτι που κάνουν όλοι, λες και είναι εύκολο να βάζεις ό,τι θες σε μία κοινωνία που ακόμα φορά παρωπίδες.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/theebillyporter

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.