CELEBRITIES

H Amy Schumer μιλά για το Humans, τη μητρότητα και την καραντίνα που ήταν «η καλύτερη φάση της ζωής της»


Στεφανία Παπαδημητρίου

3 Ιανουαρίου 2022

H Amy Schumer μιλά για το Humans, τη μητρότητα και την καραντίνα που ήταν «η καλύτερη φάση της ζωής της»
«Αν μπορείς να κάνεις όλα τα μέλη της οικογένειάς σου να μιλούν το ένα στο άλλο, είναι μία νίκη. Και μερικές φορές, αυτό δεν είναι εφικτό»

Όπως πολλές ταινίες, έτσι και η νέα της Amy Schumer με τίτλο Humans, άργησε να κυκλοφορήσει. Το περιμέναμε το 2020, τελικά βγήκε στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο του ’21. Είναι το δράμα μίας δυσλειτουργικής οικογένειας, σ’ ένα νεοϋορκέζικο σπίτι που μοιάζει στοιχειωμένο – είναι ένα μέρος που αναγκάζει τους ήρωες να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα του ποιοι είναι, ποιοι όχι και με ποιους ανθρώπους κατέληξαν. Μαζί τους, κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Η Shumer, στον πρώτο δραματικό της ρόλο, υποδύεται τη μεγαλύτερη κόρη της Jayne Houdyshell και την αδελφή της Beanie Feldstein, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το Ladybird. «Βγάζει τόσο συναίσθημα», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσαν όλες μαζί στον Guardian. «Και με έκανε να νιώσω καλύτερα για τη δική μου οικογένεια, το δικό μας τραύμα, τις δικές μας δυσκολίες. Αν μπορείς να κάνεις όλα τα μέλη της οικογένειάς σου να μιλούν το ένα στο άλλο, είναι μία νίκη. Και μερικές φορές, αυτό δεν είναι εφικτό».

Δεν τη δυσκόλεψε τόσο η αλλαγή από την κωμωδία, όσο οι αντιδράσεις του κόσμου. Γιατί όταν έχουμε γνωρίσει έναν καλλιτέχνη με μία συγκεκριμένη ταυτότητα, δυσκολευόμαστε να τον φανταστούμε σε κάτι άλλο. Κι ο χαρακτήρας της απέχει από όσα είχε τολμήσει – όχι απλώς πρέπει να διαχειριστεί έναν χωρισμό, αλλά και να αντιμετωπίσει την ελκώδη κολίτιδα, μία ασθένεια που την αναγκάζει να απομονωθεί.

«Είναι ενδιαφέρον γιατί ο χαρακτήρας μου βιώνει τόση δυσφορία, τόσο τραύμα από την ασθένεια, που κάπως με έκανε να το κάνω προτεραιότητα – δηλαδή το να διαχειριστώ την ενδομητρίωσή μου, την οποία έχει το 10% των γυναικών αλλά δεν υπάρχει καμία ιατρική μελέτη σε γυναίκες».

Η ηθοποιός έγινε για πρώτη φορά μητέρα λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, επομένως είχε αλλάξει ο τρόπος που αντιμετώπιζε τον θεσμό της οικογένειας.

«Οι γονείς σου είναι από πάνω σου και είναι όλος σου ο κόσμος, και μετά γίνεσαι έφηβη και φεύγεις από το σπίτι στα 18, αν όλα πάνε καλά, και νομίζω τους σκοτώνει το ότι δεν τους χρειάζεσαι πια/ Θέλω να πω, είμαι ενήλικη τώρα και σκέφτονται: σε σκούπιζα για τόσον καιρό!»

Η μητρότητα δεν επηρέασε την αγάπη για τη δουλειά της, όμως άλλαξε για πάντα τις ταινίες και τις σειρές που παρακολουθεί. «Πριν γεννήσω την Gene, έβλεπα μόνο φόνους, λάτρευα τις εκπομπές με δολοφονίες, τα podcasts. Το αγαπημένο μου, ήταν το Happy Valley, έλεγα δωσ’το μου, δωσ’το μου. Και τώρα απλά λέω όχι, ευχαριστώ, δεν το μπορώ άλλο», εξήγησε.

Το Humans λειτούργησε σαν ένα υπαρξιακό ταξίδι για όλες τις πρωταγωνίστριες, οι οποίες προετοιμάστηκαν για τους ρόλους τους σε καιρό πανδημίας. Η Houdyshell, ήταν μόνη της τον περισσότερο καιρό και, ενώ της άρεσε η αυτονομία της, έμαθε ότι «η ζωή βρισκόταν σε απόλυτη ισορροπία με τους άλλους, και στην απουσία τους είμαι ένας δυστυχισμένος, τσακισμένος, αδύναμος άνθρωπος». Η Feldstein ήταν «σε ένα βιομηχανικό διαμέρισμα που σου ρουφάει την ψυχή», γυρίζοντας το Impeachment, μακριά από τη σχέση της. «Κυριολεκτικά, δεν κατανοώ τη ζωή όταν είμαι μόνη. Την καταλαβαίνω μόνο όταν βρίσκομαι με άλλους ανθρώπους. Στο Λύκειο μας έκαναν τεστ προσωπικότητας και βγήκα 99.9% εξωστρεφής», εξήγησε.

Όσο για την Amy Schumer, ένιωθε τρομοκρατημένη. Η κατάσταση ήταν για εκείνη μια υπενθύμιση πως «οι ΗΠΑ έχουν πράγματι κάστες», ενώ ήταν ευγνώμων για την οικογένειά της. «Είμαι μία από αυτούς που μπορούν να πουν ότι αυτή η εποχή ήταν η καλύτερη της ζωής μου ως τώρα, αλλά ήρθε με πολύ πόνο και εσωτερική αναζήτηση και επισκέψεις σε νοσοκομεία», αποκάλυψε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.