CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος θα είναι ο σύμβουλός της μετά την αφαίρεση των τίτλων του πρίγκιπα Andrew;


JTeam

20 Ιανουαρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος θα είναι ο σύμβουλός της μετά την αφαίρεση των τίτλων του πρίγκιπα Andrew;
To πρόσωπο - έκπληξη που θα έχει δίπλα της

Έπειτα από την ανακοίνωση του Παλατιού ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αφαίρεσε από τον πρίγκιπα Andrew τους στρατιωτικούς τίτλους και όλα τα βασιλικά προνόμια που κατείχε, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο γιος της δεν θα έχει πλέον και τον τίτλο «HRH».

Η μονάρχης όμως αποφάσισε να μείνει μόνο εκεί να απομακρύνει τον πρίγκιπα Andrew και από τη θέση του συμβούλου της «Counsellor of State», θέση που κατέχουν οι τέσσερις πρώτοι στη λίστα διαδοχής του θρόνου που είναι άνω των 21. Όπως μάλιστα αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, η θέση του σύμβουλου θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές στη μοναρχία καθώς "σε περίπτωση που η βασίλισσα δεν μπορεί να αναλάβει τα επίσημα καθήκοντά της προσωρινά λόγω ασθένειας ή απουσίας στο εξωτερικό τότε δύο ή περισσότεροι σύμβουλοι ορίζονται για να πάρουν προσωρινά τη θέση της.

Στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ και δεδομένου ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος έχει φύγει από τη ζωή, σύμβουλοι του κράτους θεωρούνται ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας Andrew. Μετά την παραίτηση του Harry από τα βασιλικά καθήκοντα και την απομάκρυνση του Andrew, η βασίλισσα θα ορίσει δύο νέους σύμβουλους.

Ποιοι θα πάρουν, όμως τη θέση τους, ως σύμβουλοι του κράτους. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της MailOnline, η βασίλισσα είναι πιθανό να ορίσει την Camilla Parker καθώς θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο όταν ο Κάρολος στεφθεί βασιλιάς, ενώ σκέφτεται ως κατάλληλη για αυτή τη θέση και την πριγκίπισσα Βεατρίκη, κόρη του πρίγκιπα Andrew.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.