CELEBRITIES

Cynthia Nixon: «Πιστεύουν ότι είμαι μια γυναίκα που χλευάζει τους σοβινιστές και κάθε πατρονάρισμα και δεν έχουν άδικο»


JTeam

22 Ιανουαρίου 2022

Cynthia Nixon: «Πιστεύουν ότι είμαι μια γυναίκα που χλευάζει τους σοβινιστές και κάθε πατρονάρισμα και δεν έχουν άδικο»
PHOTO: KATIE MACCURDY για το S MODA
Η κυνική δικηγόρος Miranda Hobbes του Sex and the City, πλέον είναι έντονα πολιτικοποιημένη και ακτιβίστρια αλλά πρώτα απ' όλα δηλώνει υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών. Κι εμείς είμαστε μαζί της.

Η Cynthia Nixon τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει μερικές πολύ σημαντικές νίκες για τον εαυτό της που γίνονται αμέσως ορατές, διαβάζοντας την τελευταία της συνέντευξη στο ισπανικό S Moda όσο απολαμβάνουμε να χαζεύουμε μία από τις πιο δυναμικές της φωτογραφίσεις.

Η ηθοποιός με αφορμή τον νέο της πολυαναμενόμενο ρόλο στη σειρά The Gilded Age του HBO στο πλευρό της Christine Baranski, κάνει μια λίστα με όσα επιδέχονται ακόμη αλλαγές στις ΗΠΑ και «οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς κοινωνικές διακρίσεις και που θα σταματήσει να βλέπει τις εκτρώσεις σαν έγκλημα και δεν θα τιμωρεί τα LGTBI άτομα».

H επιστροφή της στα νέα επεισόδια του Sex and the City έχει κάτι πολύ περισσότερο από εκείνη που είναι στην πραγματικότητα και πιστεύει ότι μέσω της σειράς «οι γυναίκες μπόρεσαν να απελευθερωθούν από φόβους, προκαταλήψεις και τα κατάλοιπα μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας».

Μάλλον δεν υπερβάλλει καθώς η σειρά άγγιξε τους 10 εκατομμύρια τηλεθεατές σε κάθε επεισόδιο της έκτης σεζόν. Όπως περιγράφει: «Για τους περισσότερους είμαι μια δικηγόρος με προβλήματα διαχείρισης θυμού. Παρόλο που μπορεί να με βλέπουν και μάλλον δεν έχουν άδικο, σαν μια γυναίκα που μάχεται για δικαιώματα, χλευάζει τους σοβινιστές ή απορρίπτει κάθε πατρονάρισμα που προέρχεται από άνδρα».

Ένας από τους λόγους που η Nixon δέχτηκε να παίξει ξανά στο Sex and the City είναι, όπως λέει, o πρώτος μη-δυαδικός (non-binary) χαρακτήρας της σειράς, της Che Diaz που υποδύεται εκπληκτικά η Sara Ramírez, με την οποία έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση.

Μία από τις κριτικές- ταμπέλες που έχει λάβει ως Miranda είναι μεταξύ άλλων, το ψευδώνυμο Karen, που στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια προνομιούχο, λευκή γυναίκα μεσαίας τάξης με υπεροψία και ταξικές και ρατσιστικές προκαταλήψεις». Όπως προσθέτει: «Όλες είμαστε εν δυνάμει Karen, το θέμα είναι αν θέλουμε να της μοιάσουμε ή το αποφεύγουμε με κάθε τρόπο».

Η Cynthia Nixon δεν είναι σίγουρα Karen. Προασπίζοντας θερμά τα ανθρώπινα και γυναικεία δικαιώματα, το 2018 είχε θέσει υποψηφιότητα με τους Δημοκρατικούς για τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης κι ακόμη θυμάται τη 13η Σεπτέμβρη εκείνης της χρονιάς όταν χτύπησε το τηλέφωνο και της ανακοίνωσαν πως έχασε τη θέση από τον Andrew Cuomo.

Με μια σεμνή τότε τοποθέτηση στο Twitter, σήμερα λέει: «Ήξερα ότι ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να βρεθώ μπροστά από έναν άνδρα δημοφιλή και με δύναμη ανεξάρτητα από τις αξίες μου. Αλλά ταυτόχρονα ένιωσα πως εκείνη τη μέρα κατάφερα να κάνω μια μικρή επανάσταση».

Η Nixon έχει δύο παιδιά (Sam και Charles) που έχει αποκτήσει από τον γάμο της με τον φωτογράφο και δάσκαλο, Danny Mozes κι ένα ακόμη, τον Max με τη σύντροφό της και ακτιβίστρια, Christine Marinoni που είναι παντρεμένη από το 2012. Μετά από 15 χρόνια γάμου, η ηθοποιός αποφάσισε να κάνει coming out, αποκαλύπτοντας ότι είναι ομοφυλόφιλη, και από τότε η ζωή της έχει αλλάξει σημαντικά.

Όπως δηλώνει, δεν πιστεύει ότι η συναισθηματική της ζωή είναι δύσκολη αλλά έζησε σίγουρα μια εντελώς σουρεαλιστική κατάσταση όταν αποκαλύφθηκε ότι έβγαινε με γυναίκα.

«Οι άνθρωποι πίστευαν είτε ότι ήμουν κρυφά λεσβία σε όλη μου τη ζωή, είτε ότι η ερωτική μου ζωή με τους άνδρες ήταν μια ψευδαίσθηση κι ότι ζούσα χωρίς να έχω αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά μου».

Η πραγματικότητα της απέχει πολύ από τις θεωρίες του κόσμου και μάλλον αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό επιτυχίας της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.