CELEBRITIES

Julian Lennon: Ο γιος του John Lennon δημοπρατεί προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του ως NFT


JTeam

27 Ιανουαρίου 2022

Julian Lennon: Ο γιος του John Lennon δημοπρατεί προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του ως NFT
Έχουμε δει πολλές φορές παιδιά σταρ να δημοπρατούν διάφορα προσωπικά αντικείμενα των γονιών τους με στόχο είτε το κέρδος είτε να κρατήσουν την ανάμνηση τους ζωντανή στο ευρύ κοινό

Μια τέτοια περίπτωση είναι και του γιου του John Lennon, Julian ο οποίος αποφάσισε να να δημοπρατήσει προσωπικά αντικείμενα του θρυλικού τραγουδιστή των Beatles ως NFT.

Ο Julian Lennon έχει στην κατοχή πολλά αντικείμενα του που σίγουρα αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μιας ολόκληρης γενιάς. Ανάμεσα σε αυτά και τις αυθεντικές σημειώσεις του Paul McCartney για το τραγούδι «Hey Jude», το οποίο έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Beatles.

Μάλιστα, ο ίδιος ο McCartney είχε αποκαλύψει για το τραγούδι αυτό το είχε σκεφτεί όταν συνάντησε μία μέρα τον Julian. Ήταν η εποχή που ο Lennon είχε αποφασίσει να αφήσει την πρώτη γυναίκα του, Cynthia, για την Yoko Ono, συνεπώς ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον γιο του.

Σύμφωνα με τη Νew York Post, οι σημειώσεις, που θα δημοπρατηθούν ως NFT και όχι ως αντικείμενα, θα ξεκινήσουν με τιμή πώλησης $30.000. Το ψηφιοποιημένο αρχείο θα συνοδεύεται από ένα ηχητικό απόσπασμα, που ο Julian Lennon θα είναι ο αφηγητής. Εκτός από τις σημειώσεις, ο Julian Lennon θα δημοπρατήσει επίσης ως NFT, 3 κιθάρες και 2 outfits του πατέρα του από σημαντικές εμφανίσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο ίδιος δήλωσε στο Variety ότι έκανε συλλογή όλων αυτών των αντικειμένων για πάνω από 30 χρόνια και μάλιστα κουράστηκε να τα βλέπει κλειδωμένα στο θησαυροφυλάκιο.

Το ζήτημα είναι όμως ότι ίσως ο Julian θα μπορούσε να σκεφτεί έναν άλλο τρόπο για να κρατήσει τη μνήμη του πατέρα του ζωντανή. Η κληρονομιά που έχει στα χέρια του δεν είναι απλά ένα τραγούδι, αλλά οι μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς και το έργο ζωής ενός από τα κορυφαία συγκροτήματα όλων των εποχών.

Τα NFTs είναι μεν μια λύση για να πουλήσεις κάτι χωρίς πραγματικά να το πουλήσεις, πουλάς στην ουσία σε κάποιον μια απόδειξη που λέει πως αυτό το αντικείμενο του ανήκει (ναι, είναι μια τεράστια απάτη, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), αλλά παραμένει μια κάπως φτηνή κίνηση από πλευράς του Julian.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.