CELEBRITIES

Η Kate Middleton έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον θρόνο με το νέο της καθήκον


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2022

Η Kate Middleton έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στον θρόνο με το νέο της καθήκον
H δούκισσα του Cambridge γίνεται το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που αναλαμβάνει επίσημα ένα από τα προηγούμενα καθήκοντα των Sussexes.

Η Kate Middleton είναι η νέα προστάτιδα της Rugby Football Union (RFU) και της Rugby Football League (RFL), επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως επρόκειτο να πάρει τη θέση του πρίγκιπα Harry, ο οποίος την κατείχε από το 2017.

Όπως δήλωσε η Kate στο post που υπέγραψε με το γράμμα C από το αρχικό του Catherine: «Είμαι ενθουσιασμένη που γίνομαι προστάτιδα της Rugby Football League και της Rugby Football Union. Πρόκειται για δύο υπέροχες οργανώσεις που έχουν δεσμευτεί να αξιοποιήσουν τη δύναμη που μπορεί να έχει ο αθλητισμός για να φέρει κοντά τις κοινότητες και να βοηθά τα άτομα να αναδειχθούν. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους σε όλα τα επίπεδα των αγώνων και να επευφημήσω τη χώρα, η οποία υπόσχεται να είναι μια φανταστική χρονιά και για τα δύο αθλήματα».

H είδηση έγινε γνωστή στην αρχή του τουρνουά του Guinness Six Nations. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Kate Middleton δεν είναι άσχετη με το άθλημα καθώς η ίδια έχει παρακολουθήσει μαζί με τον William πολλούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια αλλά και με την οικογένειά της κατά την παιδική της ηλικία, σύμφωνα με πηγές.

Έναν περίπου χρόνο πριν, δημοσίευμα της Sunday Times ανέφερε ότι η Kate θα γινόταν προστάτης της Rugby Football Union, αλλά και της Rugby Football League, οι οποίες ήταν υπό την προστασία του πρίγκιπα Harry αλλά το δημοσίευμα επιβεβαιώνεται σήμερα.

Ο πρίγκιπας Harry διαδέχτηκε τη γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ ως προστάτης των δύο ενώσεων rugby το 2017 αλλά όταν παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντά του στο Megxit, η βασίλισσα τον ανάγκασε να αφήσει πίσω και τις πατρωνίες, ανάμεσά τους και το rugby.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.