CELEBRITIES

Η Naomi Campbell, αγκαλιά με την κόρη της στο εξώφυλλο της Vogue UK, μιλά για τη μητρότητα, το modeling και τη ζωή της που άλλαξε ριζικά


Στεφανία Παπαδημητρίου

15 Φεβρουαρίου 2022

Η Naomi Campbell, αγκαλιά με την κόρη της στο εξώφυλλο της Vogue UK, μιλά για τη μητρότητα, το modeling και τη ζωή της που άλλαξε ριζικά
«Η κόρη μου είναι η μεγαλύτερη ευλογία που θα μπορούσα να φανταστώ. Ό,τι καλύτερο έκανα ποτέ»

«Μαύρη γαζέλα», «black panther», «Βασίλισσα της πασαρέλας» - μόνο μία γυναίκα μας έρχεται στο μυαλό, βλέποντας αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Γνωστή για τον εκρηκτικό της χαρακτήρα, την ικανότητά της να μεταμορφώνεται και το περπάτημά της, έχει καταφέρει να συνδεθεί με ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές της μόδας. Η Naomi Cambell ποτέ δεν άφησε τίποτα στην τύχη.

To iconic supermodel φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue αγκαλιά με την κόρη της, την ύπαρξη της οποίας ανακοίνωσε μέσω Instagram τον περσινό Μάιο. Και μίλησε για τα πάντα – από τη μητρότητα, μέχρι τις δυσκολίες του χώρου και το βιβλίο που ετοιμάζεται να γράψει.

«Δεν είναι υιοθετημένη – είναι δικό μου παιδί», εξήγησε. Δεν ανακοίνωσε ποτέ την ημερομηνία γέννησής της, δεν αποκάλυψε το όνομά της. «Μετρώ στα δάχτυλα τους ανθρώπους που ήξεραν για εκείνη. Αλλά είναι η μεγαλύτερη ευλογία που θα μπορούσα να φανταστώ. Ό,τι καλύτερο έκανα ποτέ».

Η μικρή φαίνεται γεννημένη μοντέλο – όχι πως θα περιμέναμε κάτι λιγότερο. Η μαμά της παραμένει κορυφαία από τα εφηβικά της χρόνια ακόμη. Η Naomi ήταν πολύ μικρή όταν μπήκε σ’ αυτόν τον ανταγωνιστικό, γεμάτο απόρριψη κόσμο. Εκείνη την εποχή, υπήρχε χώρος μόνο για μία μαύρη, κι ήταν αποφασισμένη να διεκδικήσει ό,τι της άξιζε.

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, έκανε δυνατές φιλίες με συναδέλφους της. Τη χρυσή εποχή των supermodels, ήταν όλες τους μία δεμένη παρέα. Όπως αποκάλυψε, τότε όλα ήταν καλύτερα. «Γιατί ήμουν με τα κορίτσια μου», εξήγησε, αναφερόμενη στις Linda Evangelista, Cindy Crawford και Christy Turlington. «Χαμογελούσαμε, δείχναμε την προσωπικότητά μας».

«Ήταν μία υπέροχη εποχή, αλλά δουλεύαμε σκληρά. Όσα outfits κι αν αλλάζαμε, όσα shows κι αν κάναμε, ποτέ δεν είπαμε ότι κουραστήκαμε. Το λατρεύαμε όλες και κρατούσαμε σε εγρήγορση η μία την άλλη. Κάναμε 8 επιδείξεις την ημέρα και μετά βγαίναμε με τους σχεδιαστές τα βράδια, για να το γιορτάσουμε. Μερικές φορές, αναρωτιέμαι αν τα σημερινά μοντέλα θα μπορούσαν να συμβαδίσουν».

Σήμερα, στα 51 της, παραμένει κοντά με «τα κορίτσια της». Έχουν κι ένα group chat, στο οποίο συζητούν τα πάντα. Η Crawford ήταν η πρώτη που γνώρισε την κόρη της, όταν ήταν μόλις ημερών. Η Turlington την είδε μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες, ενώ η Evangelista δεν έχει προλάβει ακόμη. Όλες τους, ετοιμάζουν τη σειρά The Supermodels που θα προβληθεί στο Apple TV+ και διηγούνται τη ζωή και το έργο τους – «τη φιλία μας, την καριέρα, τη γυναικεία μας φύση, τη μητρότητα», εξήγησε η Naomi.

Όσο θυμάται τον εαυτό της, παλεύει για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στον χώρο της μόδας. Από τα ‘90s μιλούσε ανοιχτά κατά των brands, των σχεδιαστών, των περιοδικών που περιόριζαν τη βιομηχανία ακόμη περισσότερο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο μάνατζέρ της, Akeem Rasool, είναι μαύρος, ενώ η ίδια προσπαθεί να στηρίξει όρο μπορεί τα ταλέντα που υποεκπροσωπούνται εξαιτίας της καταγωγής τους, από τους Ινδούς και τους Αφρικανούς, μέχρι τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής. Όλοι αξίζουν μία ευκαιρία, σύμφωνα με την Campbell. Και εκείνοι, δυστυχώς, δεν την έχουν.

Είναι μητρική φιγούρα για τη νέα γενιά μαύρων μοντέλων και, επιτέλους, βλέπει τον κόσμο να αλλάζει. «Ναι, περπατούσα σε πολλές επιδείξεις, αλλά ποτέ δε με διάλεγαν για διαφημίσεις κι αυτό πονούσε – πονούσε πραγματικά. Αλλά το κατάπινα και προχωρούσα», εξήγησε.

Φυσικά, θα ήταν τέλειο να είχα τη σημερινή στήριξη τότε, όμως είμαι περήφανη που τη βλέπω τώρα, είμαι περήφανη για την ποικιλομορφία που βλέπω τώρα. Θα είμαι ειλικρινής, ωστόσο. Δεν είμαστε εδώ για ένα ακόμη trend. Υπάρχουν τόσες ευκαιρίες που συμμετέχουν επειδή δε θέλουν να βρεθούν στο στόχαστρο. Όχι. Μην το κάνετε απ’ αυτή τη σκοπιά, αλλά γιατί καταλαβαίνετε πως είναι το σωστό. Έχουμε ακόμη δρόμο».

Τώρα, έχει έναν ακόμη λόγο να παλεύει για την αλλαγή: τη μικρή της κόρη, η οποία έγινε όλος της ο κόσμος. Την έχει βοηθήσει να ξανανιώσει παιδί, να δει τη ζωή με άλλα μάτια. «Τη νανουρίζω, παίζω και ανακαλύπτω πόσα ωραία παιχνίδια υπάρχουν εκεί έξω! Και κούκλες! Πράγματα που δεν είχα καν ονειρευτεί», είπε.

Μαζί, μαμά και κόρη ανακαλύπτουν τα χρώματα, τα σχήματα, τη μουσική. Από τη στιγμή που έφερε το μωρό της στον κόσμο, η Naomi Campbell έπαψε να αντιμετωπίζει τον εαυτό της σαν το κέντρο του κόσμου. «Εκείνη έρχεται πρώτη», είπε, κι ήταν κάτι που δεν περίμενε. «Ό,τι κάνω, το κάνω για εκείνη – αυτό είναι όλο. Είναι τόσο αλτρουιστικό, ε; Θέλει κι άλλο; Βεβαίως, γιατί όχι;», συνέχισε γελώντας. «Γιατί όχι;»

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.