CELEBRITIES

Helen Mirren: Πώς η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου την ενέπνευσε να γίνει Αμερικανίδα πολίτης


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2022

Helen Mirren: Πώς η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου την ενέπνευσε να γίνει Αμερικανίδα πολίτης
«Ένιωσα έναν πατριωτισμό που δεν πίστευα πως είχα», είπε η Βρετανίδα ηθοποιός

Το 2013, η Βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε dame την Helen Mirren. Η ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία, όμως το 2017 πολιτογραφήθηκε Αμερικανίδα και είναι περήφανη για αυτό.

«Ο σύζυγός μου είναι Αμερικανός. Τα θετά μου παιδιά είναι Αμερικανοί. Ο ανιψιός μου έζησε στην Αμερική, εργάστηκε στην Αμερική. Οπότε είμαι κάτοικος της Αμερικής για καιρό», είπε στο People US.

«Όταν κατάλαβα ότι μπορούσα να είμαι Βρετανίδα πολίτης και Αμερικανίδα πολίτης, γιατί δεν είχα σκοπό να αρνηθώ τη βρετανική μου υπηκοότητα, τότε σκέφτηκα ότι είναι τέλειο. “Είναι ο τέλειος κόσμος”», συνέχισε.

Η Helen Mirren συγκινήθηκε όταν πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. «Δεν είχα καταλάβει πόσο έντονο θα ήταν το συναίσθημα», εξήγησε. «Ένιωσα έναν πατριωτισμό που δεν πίστευα πως είχα. Νομίζω έχει να κάνει με αυτήν την γενναιοδωρία της Αμερικής».

Καθοριστική για την αγάπη της προς τις ΗΠΑ, υπήρξε η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για τις ανάγκες μίας παράστασης και έζησε τον τρόμο, την απόγνωση, την οργή.

«Είδα τον δεύτερο πύργο να πέφτει», δήλωσε. «Και είχα μία επιφοίτηση. Συνειδητοποίηση πού ανήκαν η αφοσίωση και η καρδιά και το μυαλό μου, σ’ αυτήν την διαμάχη με τον εξτρεμισμό – όλα αυτά που αντιπροσωπεύει η Αμερική».

«”Είμαι Αμερικανίδα”, σκέφτηκα. Πήρα και σημαία και την έβαλα έξω από το παράθυρό μου.»

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.