CELEBRITIES

Η Natalie Portman ίδρυσε την Angel City F.C. για να δώσει στο γυναικείο ποδόσφαιρο τον χώρο που του αξίζει


JTeam

20 Μαρτίου 2022

Η Natalie Portman ίδρυσε την Angel City F.C. για να δώσει στο γυναικείο ποδόσφαιρο τον χώρο που του αξίζει
«Το όνειρό μας είναι να δώσουμε στο γυναικείο ποδόσφαιρο την ίδια αξία με το ανδρικό, σε ολόκληρο τον κόσμο»

Η Natalie Portman κουράστηκε να βλέπει κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες να αμείβονται ελάχιστα, σε σχέση με τους άνδρες. Κουράστηκε να τις βλέπει να παλεύουν χωρίς εναλλακτικό σχέδιο, δίχως να γνωρίζουν τι θα έκαναν όταν η αθλητική τους καριέρα θα έφτανε στο τέλος της. Αποφάσισε, λοιπόν, να το αλλάξει αυτό.

Όλα ξεκίνησαν το 2019, όταν παρακολούθησε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο πρωτάθλημα γυναικών. Εκεί, είδε εξαιρετικές αθλήτριες, ο κόπος των οποίων δεν αναγνωριζόταν όσο των ανδρών και δεσμεύθηκε να παλέψει για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα των φύλων στο αμερικανικό ποδόσφαιρο. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών, ενθουσιάστηκε με την προσπάθεια όλων τους, αλλά και τις προσωπικότητές τους.

«Είδα τον γιο μου να λατρεύει παίκτριες όπως η Megan Rapinoe και η Alex Morgan, ακριβώς όπως λάτρευε τον Lionel Messi ή τον Karim Benzema, και συνειδητοποίησα πως αν ενισχύαμε τις αθλήτριες, θα αλλάζαμε γρήγορα την όλη κουλτούρα», δήλωσε στον Guardian.

Η ίδια, δεν ασχολούταν με τον αθλητισμό μεγαλώνοντας. Ποτέ δεν την ενδιέφερε να έχει τη δική της ομάδα. Είχε, όμως, τα χρήματα, τις γνωριμίες και την όρεξη να βοηθήσει τις γυναίκες. Μίλησε με τη σύμβουλο επιχειρήσεων Kara Nortman, η οποία τη μετέφερε στην tech executive Julie Uhrman και, την κατάλληλη στιγμή, ένωσαν τις δυνάμεις τους ιδρύοντας την πρώτη επαγγελματική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στο Los Angeles: την Angel City FC, η οποία έδωσε τον πρώτο της αγώνα τον Σάββατο.

Πρώτος επενδυτής έγινε ο σύζυγος της Serena Williams και συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian. Η Eva Longoria, η Jennifer Garner, η Jessica Chastain και η Uzo Aduba έγιναν συνιδιοκτήτριες, ενώ μέχρι στιγμής, μετοχές έχουν οι Julie Foudy, Mia Hamm, Shannon McMillan, Rachel Van Hollebeke, Billie Jean King, Sophia Bush, Serena Williams, James Corden, Christina Aguilera, Rachel Zoe, PK Subban, Shawn Johnson East, Cobi Jones, Gabrielle Union και Dwyane Wade με την τρίχρονη κόρη τους – περισσότερα από 100 άτομα στο σύνολο, με το 66% τους να είναι γυναίκες.

«Αυτή η ομάδα είναι απίστευτη γιατί όποτε κι αν παίζει, με όποιον κι αν παίζει, θα κερδίσει», έχει δηλώσει η speaker Marisa Pilla.

«Χτίζουμε την Angel City FC με την ιδέα να ψυχαγωγήσουμε τον κόσμο. Είμαστε από το LA, είμαστε storytellers, οπότε αντιμετωπίζουμε την πρόκληση ως δεδομένο, για αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε», είπε η Uhrman στον Guardian.

Η ομάδα αυτή ανατρέπει τα δεδομένα στον χώρο του αθλητισμού. Έχει συναντήσει δυσκολίες ακόμη και στον χώρο προπόνησης, όμως τίποτα δεν την κράτησε πίσω. «Το όνειρό μας είναι να δώσουμε στο γυναικείο ποδόσφαιρο την ίδια αξία με το ανδρικό, σε ολόκληρο τον κόσμο», εξήγησε η Portman, και είναι σίγουρη πως θα το καταφέρει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.