CELEBRITIES

Ο Will Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία των Όσκαρ


JTeam

2 Απριλίου 2022

Ο Will Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία των Όσκαρ
Photo credit: Getty/Ideal Images
Ο Will Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία των Όσκαρ

Ο Will Smith αποφάσισε να παραιτηθεί από μέλος της Ακαδημίας των Όσκαρ μετά το χαστούκι του στον κωμικό Chris Rock στην τελετή απονομής των Oscars και τον σάλο που ξέσπασε.

«Οι πράξεις μου κατά την 94η τελετή των Όσκαρ ήταν σοκαριστικές, αλγεινές και ασυγχώρητες», έγραψε ο Smith σε αυτό το κείμενο που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

«Ο κατάλογος των ανθρώπων που πλήγωσα είναι μακρύς και μέσα σε αυτούς είναι ο Κρις, η οικογένειά του, πολλοί από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όλους όσοι ήταν στο κοινό ή παρακολουθούσαν από την τηλεόραση τους στο σπίτι», συνέχισε ο 53χρονος ηθοποιός.

«Παραιτούμαι από μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ όποιες συνέπειες κρίνει σκόπιμες το Διοικητικό Συμβούλιο».

Το αστείο του Chris Rock για τα μαλλιά της συζύγου του Smith, Jada η οποία έπασχε από αλωπεκία που της προκαλούσε σημαντική απώλεια μαλλιών, και η βίαιη αντίδραση του Smith προκάλεσε αντιδράσεις τις ημέρες που ακολούθησαν τα Oscars.

«Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψηφίους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν την εξαιρετική δουλειά τους. Έχει ραγίσει η καρδιά μου», λέει στο κείμενό του.

Η Ακαδημία των Όσκαρ εκκίνησε πειθαρχική δίωξη κατά του καλλιτέχνη.

Το ΔΣ της Ακαδημίας δήλωσε ότι θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου για να αποφασίσει για την υπόθεση του Smith και να αποφασίσει για πιθανές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.