CELEBRITIES

H Rihanna λάμπει στη Vogue: «Ελπίζω ότι μπόρεσα να επαναπροσδιορίσω τι θεωρείται "αξιοπρεπές" για τις έγκυες γυναίκες»


JTeam

12 Απριλίου 2022

H Rihanna λάμπει στη Vogue: «Ελπίζω ότι μπόρεσα να επαναπροσδιορίσω τι θεωρείται "αξιοπρεπές" για τις έγκυες γυναίκες»
Vogue
H Rihanna στο πρώτο της εξώφυλλο στην Vogue

H Rihanna βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, (και πότε δεν ήταν;) από τότε που ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της τον περασμένο Iανουάριο, βγαίνοντας στους δρόμους του Harlem της Νέας Υόρκης, με ροζ Chanel vintage δημιουργία που αποκάλυπτε την φουσκωμένη κοιλιά της, στο πλευρό του συντρόφου της ASAP Rocky.

Tους μήνες που ακολούθησαν την είδαμε στις fashion weeks, να παρακολουθεί από την front row τα πιο σημαντικά fashion shows, όπως αυτό του Dior, του Gucci και φυσικά του τελευταίου show του εκπλιπόντα σχεδιαστή και αγαπημένου φίλου και συνεργάτη της, Virgil Abloh, για τον Off White. Tην είδαμε να αλλάζει τους κανόνες του maternity style, ή πιο σωστά , να τους ισοπεδώνει και να τους ξαναγράφει, όπως εκείνη θέλει, φορώντας αισθησιακά μαύρα εσώρουχα, cropped tops, cut-outs και body chains δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αγοράσει ρούχα εγκυμοσύνης.

H Rihanna σήμερα πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο της Vogue και οι εικόνες είναι εκπληκτικές. Πώς όχι, άλλωστε, όταν πίσω από την κάμερα βρίσκεται η Annie Leibovitz. Την ίδια στιγμή μιλά για την σχέση της με το ASAP Rocky, την εγκυμοσύνη της και αποκαλύπτει τι την φοβίζει περισσότερο.

Σε αυτή την φάση η Rihanna δηλώνει ότι έχει άυξημένη όρεξη και απολαμβάνει το φαγητό περισσότερο από ποτέ, ακόμα και τους ανατρεπτικούς συδυασμούς.

«Συνήθως μισώ τα επιδόρπια, αλλά ξαφνικά έρχεσαι κοντά μου με ένα ντόνατ καλυμμένο με σοκολάτα και έχεις την καρδιά μου για πάντα», λέει γελώντας. Τα μανταρίνια είναι επίσης κάτι!. Τα τρώει σε ντουζίνες, πασπαλισμένα με αλάτι. Ναι, αλάτι. «Πρέπει να είναι με αλάτι και μόνο με αλάτι, γιατί στα Barbados παίρνουμε τα φρούτα μας στον ωκεανό και τα μουλιάζουμε».

Η σταρ και επιχειρηματίας διανύει μια πραγματικά ευτυχισμένη περίοδο. «Νομίζω ότι λέω ναι σε περισσότερα τώρα γιατί ξέρω ότι θα είναι διαφορετικά από την άλλη πλευρά» λέει. «Στην αρχή περίμενα κάποια μαγική αλλαγή, αλλά πραγματικά παραμένω αυτή που είμαι».

Στην συνέχεια της συνέντευξης αναφέρεται τόσο στο στιλ της κατά την διάρκεια αυτών των μηνών όσο και στις αντιδράσεις που ξεσήκωσε με τις τολμηρές επιλογές της.

«Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος, σκέφτηκα, δεν υπάρχει περίπτωση να ψωνίσω ρούχα εγκυμοσύνης. Λυπάμαι - είναι πολύ διασκεδαστικό να ντύνεσαι. Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό το κομμάτι να εξαφανιστεί επειδή το σώμα μου αλλάζει».

Στο άκουσμα και μόνο του θέματος τζιν εγκυμοσύνης, γουρλώνει τα μάτια της: Αν δεν είναι κάτι που θα φορούσε πριν την εγκυμοσύνη, τότε δεν είναι κάτι που πρόκειται να φορέσει και τώρα. Σίγουρα, το στιλ εκτός των ορίων του maternity look όπως έχει επικρατήσει, συνοδεύεται από αρκετές προκλήσεις, κάτι που καταλαβαίνει καλύτερα ο στιλίστας της Jahleel Weaver. «Ξέρω ότι χάνει τον ύπνο του επειδή οι αναλογίες μου μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν από ώρα σε ώρα», λέει. «Στην πραγματικότητα, είμαι σίγουρη ότι θα ζητήσει αύξηση μετά από αυτό!» λέει.

Όσο για τις πιο τολμηρές της επιλογές, ελπίζει ότι θα ενδυναμώσει άλλες μέλλουσες μαμάδες. «Ελπίζω ότι μπορέσαμε να επαναπροσδιορίσουμε τι θεωρείται "αξιοπρεπές" για τις έγκυες γυναίκες», λέει.

«Το σώμα μου κάνει απίστευτα πράγματα αυτή τη στιγμή και δεν πρόκειται να ντραπώ για αυτό. Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να γιορτάζεται. Γιατί να κρύβεις την εγκυμοσύνη σου;»

Αν υπάρχει ένα άτομο στον πλανήτη που μπορεί να ταιριάξει με τα ρίσκα που παίρνει με τη μόδα, αυτός είναι ο Rocky. «Σαν το σίδερο που ακονίζει το σίδερο», περιγράφει η Rihanna τη στιλιστική τους σχέση. (Ο ράπερ, ο οποίος ήταν φίλος με τη Rihanna για χρόνια πριν συνδεθούν ρομαντικά, την περιέγραψε στο GQ τον περασμένο Μάιο ως "η αγάπη της ζωής μου. Νομίζω ότι όταν ξέρεις, ξέρεις.") Περισσότερo από μια απλή αποκάλυψη εγκυμοσύνης, oι εικόνες τους να κάνουν βόλτες χέρι-χέρι στους χιονισμένους δρόμους του Χάρλεμ—αυτή με ένα ροζ vintage τζιν Chanel και σκισμένο τζιν, εκείνος με ένα τζιν μπουφάν Carhartt και δερμάτινο παντελόνι— ήταν μια τρυφερή δημόσια δήλωση τoυ δεσμού τους. Σε μια ιδιαίτερα τρυφερή φωτογραφία, τη φιλά απαλά στο μέτωπο καθώς νιφάδες χιονιού πέφτουν στα μαλλιά της. Δεν ήταν μια συνηθισμένη ανακοίνωση εγκυμοσύνης. Ξαφνικά, όλος ο κόσμος χάρηκε γι' αυτούς.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν ομαλό για τη Rihanna. «Οι άνθρωποι δεν βγαίνουν πολύ εύκολα από τη friend zone μαζί μου», λέει. «Και σίγουρα άργησα να ξεπεράσω πόσο τον ξέρω και πόσο με ξέρει, γιατί ξέρουμε επίσης πόσα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουμε ο ένας με τον άλλον». Μερικοί από εμάς θυμόμαστε ακριβώς τι είδους προβλήματα εννοεί, ξεκινώντας από την πρώτη τους συνάντηση στα VMAs το 2012, όταν ο Rocky ανέβηκε στην σκηνή με τη Rihanna για την ερμηνεία του "Cockiness". Στα μέσα τoυ show, καθώς χόρευαν δίπλα-δίπλα, ο Rocky έκανε μια χειρονομία. «Μου έπιασε τον κ**ο στη σκηνή. Αυτό δεν ήταν μέρος της πρόβας!» λέει. «Είπα, τι κάνεις!;» Η ομάδα της προετοιμάστηκε για τα χειρότερα. Αντίθετα, το άφησε να περάσει. «Η μάνατζέρ μου ήταν σαν, Θεέ μου, πρέπει να της αρέσει λίγο αυτός ο τύπος. Δεν επιτρέπει ποτέ τέτοιες μ@λ@κίες».

Τα πράγματα έγιναν σοβαρά όταν ο κόσμος μπήκε σε lockdown για τον COVID. «Έγινε οικογένειά μου εκείνη την εποχή», λέει. Ήταν τότε που οι δυό τους έκαναν ένα επικό οδικό ταξίδι, το καλοκαίρι του 2020 από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη. Κινούμενοι σε όλη τη χώρα με ένα μεγάλο λεωφορείο, κατάφεραν να ξεφύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπου κι αν σταματούσαν, πάντα διασκέδαζαν. «Λατρεύω τα απλά πράγματα αλλά και τις μεγάλες περιπέτειες», λέει. «Απλώς νιώθω ότι μπορώ να κάνω οποιοδήποτε κομμάτι της ζωής μου στο πλευρό του».

Ένιωθε έτοιμη να τον φέρει στο σπίτι. Τα Barbados ήταν κλειστά για τους επισκέπτες για μεγάλο μέρος εκείνης της χρονιάς και η Rihanna πέθαινε για να δει την οικογένειά της. «Ήμασταν εμείς που πηγαίναμε σπίτι», λέει. «Πηγαίναμε σπίτι». Η μαμά της, σύμφωνα με τη Rihanna, είναι συνήθως σκληρό καρύδι, αλλά δέχθηκε αμέσως τον Rocky. «Η μητέρα μου διαβάζει πολύ καλά τους ανθρώπους. Πρώτα παρατηρεί και μετά θα κινηθεί αργά. Υποθέτω ότι είμαι κι εγώ έτσι», λέει. «Υπάρχουν μερικοί τύποι με τους οποίους έχω βγει ραντεβού και τους οποίους δεν τους κοίταξε καν μέχρι σήμερα. Αλλά γοητεύτηκε από αυτόν από την αρχή».

Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χάρλεμ, ο Rocky έχει τις ρίζες του στα Barbados: ο πατέρας του μετανάστευσε από το νησί της Καραϊβικής. «Το να τον βλέπεις σε έναν χώρο όπου φαντάζεται τον μπαμπά του ως αγόρι, να περπατά στους ίδιους δρόμους με τον πατέρα του, να τρώει το ίδιο φαγητό που έτρωγε ο μπαμπάς του, ήταν πραγματικά συγκινητικό».

«Τι αγαπώ περισσότερο σε εμάς; Διαφάνεια στα πάντα: πώς νιώθουμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας, ποιοι είναι οι φόβοι και οι ανασφάλειές μας. Το να μπορεί να πει αυτό που νιώθει ο ένας για τον άλλον».

Άραγε σχεδίαζαννα αποκτήσουν παιδί;

«Δεν θα έλεγα προγραμματισμός. Αλλά σίγουρα δεν ήμασταν κατά. Δεν ξέρω πότε έχω ωορρηξία ή κάτι τέτοιο. Απλώς διασκεδάζαμε», λέει. «Και μετά ήταν εκεί στο τεστ. Δεν έχασα χρόνο. Τον φώναξα μέσα και του έδειξα. Ήμουν στο ιατρείο το επόμενο πρωί και το ταξίδι μας ξεκίνησε».

Τι την φοβίζει;

Όταν πρόκειται για τoκετό, η Rihanna αισθάνεται λίγη ανησυχία, εν μέρει επειδή έχει υποστηρίξει πολλές από τις πιο στενές φίλες και την οικογένειά της στο δρόμο προς τη μητρότητα. Η Rihanna εύχεται όλοι οι πιο κοντινοί και αγαπημένοι της να ήταν στο δωμάτιο μαζί της, αλλά με τους περιορισμούς για τον COVID αυτό φαντάζει απίθανο.

«Ίσως να έχω απλώς παρκαρισμένο ένα λεωφορείο για πάρτι έξω ή κάτι τέτοιο», λέει, μισοαστεία. Αφού έμαθε για τα οφέλη του θηλασμού, είναι κάτι που είναι έτοιμη να δοκιμάσει. «Προσεύχομαι να μου το επιτρέπει το σώμα μου», λέει. Τι την φοβίζει λοιπόν περισσότερο; «Η επιλοχειος κατάθλιψη. Θα νιώσω συναισθηματικά εκτός ελέγχου; Αυτές είναι οι ιστορίες που ακούω από άλλες γυναίκες που με τρομάζουν».

Είναι ακόμα το θέμα της φροντίδας του παιδιού. Αυτή τη στιγμή, αυτή και ο Rocky δεν μπορούν να σκεφτούν περισσότερο από την ιδέα να ζητήσουν τη βοήθεια της μαμάς της και της μαμάς του, αν και έβαλε απρόθυμα μια νυχτερινή νοσοκόμα σε αναμονή μετά από παρότρυνση φίλων. «Είμαι σίγουρη ότι θα είναι χρήσιμο, αλλά θα πρέπει να πολεμήσουν τη μαμά μου, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να της λέει πώς να βάλει το εγγόνι της στο κρεβάτι», λέει.

Στην ερώτηση πού θα ήθελε να μεγαλώσει το παιδί της, διστάζει να απαντήσει αμέσως. «Αυτό είναι δύσκολο να το πεις», παραδέχεται. «Ο Rocky με ρώτησε πρόσφατα αν είχα ένα ονειρεμένο μέρος, πού θα ήταν; Του είπα σπίτι, στα Barbados. Πάντα φανταζόμουν ότι θα ήταν έτσι. Αλλά ρεαλιστικά μάλλον δεν θα είναι».

Η Rihanna δεν ήταν ποτέ πολύ του προγραμματισμού, επομένως είναι αδύνατο να προβλέψει πώς θα τα καταφέρει όλα - τις αυτοκρατορίες εσωρούχων και ομορφιάς πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, τη μουσική καριέρα, μια νέα οικογένεια. «Η ισορροπία είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις μου και ήταν πάντα», λέει. «Και τώρα υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος που μπαίνει στο παιχνίδι».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS