CELEBRITIES

Σε δημοπρασία το σπάνιο βιογραφικό του Alexander McQueen


JTeam

26 Απριλίου 2022

Σε δημοπρασία το σπάνιο βιογραφικό του Alexander McQueen
Ο σχεδιαστής αυτοκτόνησε στις 11 Φεβρουαρίου 2010 σε ηλικία 40 ετών, έχοντας ήδη αφήσει μία τεράστια κληρονομία στη μόδα

Έχουν περάσει 12 χρόνια χωρίς τον Alexander McQueen, τον θρυλικό σχεδιαστή που κατάφερε να αλλάξει το τοπίο της μόδας και να ανοίξει έναν νέο δρόμο. Είχε μία σχεδόν μεταφυσική ματιά που αντιμετώπιζε όχι μόνο την μεγάλη του αγάπη, τη μόδα αλλά και την ίδια τη ζωή.

Πρόσφατα ήρθε στην επιφάνεια ένα παλιό βιογραφικό του Lee, το οποίο λέγεται ότι γράφτηκε ανάμεσα στο 1992 με 1993. Μάλιστα, τότε ήταν ακόμη ράφτης και δεν φανταζόταν την καριέρα που θα ακολουθούσε. Ήταν μόλις 24 ετών και το βιογραφικό του είναι γραμμένο σε γραφομηχανή.

Jenny.Gr

Το βιογραφικό του ήταν χωρισμένο σε 3 σημεία με τους τίτλους: «Personal Details», «Education» και «Employment». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είχε εργαστεί για το brand «Anderson and Sheppard» καθώς και με τον σχεδιαστή Romeo Gigli.

Το βιογραφικό προέρχεται από την συλλογή της καλής του φίλης, Alice Smith, η οποία ήταν και μούσα του. Η ίδια έθεσε σε δημοπρασία το βιογραφικό στο New York International Antiquarian Book Fair με τιμή εκκκίνησης τα 1.000$.

Jenny.Gr

Ο McQueen ήταν σχεδιαστής στον οίκο Givenchy από το 1996 έως το 2001 πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου Βρετανού Σχεδιαστή της Χρονιάς 4 φορές και τις δημιουργίες του επέλεγαν όλες οι λαμπερές σταρ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.